avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CALOMNIE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CALOMNIE

Buna seara
problema mea este aceasta.
Parintii mei au vandut casa an care locuiam anpreuna cu sora mea si ei binenteles.
Dupa vanzare au promis ca ne cumpara fiecaruia cate o casa cu conditia sa se treaca si ea pe acte ca sa nu vindem casa,sora mea a facut scandal mare si nu a fost de acord,asa ca mama ia dat banii ei.
Eu mai naiv am fost deacord si am gasit o casa cu 8 camere si am zis ca este prea mare si sa stea si ei cu noi .Pe scurt la un an au anceput certurile si ne tot sugereau sa plecam din casa,ca este casa ei si sa ne mutam la tara.Noi nu am fost deacord si au facut reclamatie la politie spunand ca au disparut 2 bratari de aur din casa si ceva haine,au venit cei de la politie si ne-au luat la circa sa ne ia declaratii,de sarbatori noi dadeam declaratii la sectiesi urmeaza sa ne sune sa mergem la detector.O pot da an judecata pe mama pt calomnie???????Asta dupa ce facem testul cu detectorul sa vada femeia ca nu am furat nimic noi.
Scuze daca am scris prea mult dar vroiam sa antelegeti ceva din poveste.
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Mike_passat , utilizator 21:12, 30 Decembrie 2011
Calomnia nu mai este incriminata in codul penal ca infractiune.
Mike_passat a scris:

O pot da an judecata pe mama pt calomnie???????

Insulta si calomnia in temeiul RIL promovat de procurorul general al ICCJ nu mai sunt incrimnate de actualul cod penal

Dar denuntul calomnios este incriminat, faceti plangere.
Dupa ce se solutioneaza plangerea penala formulata impotriva dvs. in cazul in care se da NUP ( neinceperea urmaririi penale).
Proba cu detectorul de minciuni nu este obligatorie si nu este relevanta

Alte discuții în legătură

Buna ziua - pot da in judecata pentru calomnie si insulta? robert1979 robert1979 imi pot da in judecata sora pentru calomnie si insulta,si daca da,unde sa ma adresez?Va multumesc (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc impreuna cu sotul meu in casa mamei mele, ... otilia64 otilia64 Buna ziua, locuiesc impreuna cu sotul meu in casa mamei mele, locuinta este compusa din 5 camere. in 3 camere stau eu cu sotul meu, iar in celelalte 2, mama ... (vezi toată discuția)
Copilul este acuzat pe nedrept Iosifcrecan Iosifcrecan Buna ziua,baiatul nostru este acuzat ca a spart un telefon can se jucau in parcul de copi,dar pe data respectiva el nu avea cum sa fie ca am fost plecati an ... (vezi toată discuția)