Acum cateva zile am fost sunat de o doamna de la o firma recunoscuta de recuperari creante din constanta si mi-a spus ca am fost dat in judecata pentru neplata unei facturi la telefonie mobila. Iar ce m-a stupefiat a fost faptul ca s-a ajuns de la o datorie de 347 de lei la una de 3902 lei. Mi-a zis ca daca nu o sa platesc o sa fiu executat silit. Nu am nimic pe numele meu dar nici rau platnic nu doresc sa fiu. Aveam 18 ani cand am facut abonamentul am gresit. Acum din ce am auzit de la ``lume`` m-au sfatuit sa nu platesc ptr ca s-ar fii prescris datoria femeia aceea mi-a zis la telefon sa platesc toata suma mi-ar fii zis ca o si esaloneaza dar nici 3902 lei nu as platii ptr o astfel de datorie! As dorii niste sfaturi . Iar ptr a va fii de folos am si nr de la dosar ca apare oarecare date pe net. si as mai dori sa mi se explice ce s-a judecat in acest dosar ca nu inteleg foarte multe de pe net ! Acesta e nr de dosar : 9476/212/2010
Buna seara .
Ei pot calcula ce vor si cum vor.Dobanzile de intarziere sunt cele prevazute de lege,raportat la dobanda de referinta a BNR.Judecatorul apreciaza,conform legii .
Incercati totusi sa achitati din restante,pentru evitarea amplificarii problemelor .
Nu va lasati intimidata de aceste firme,care in curand cred vor avea soarta camatarilor ,deoarece fac abuzuri si au comportament abuziv .. .
Atata timp cat exista executori judecatoresti,atestati legal,acestia nu-si mai au rostul.
Marius Bote
M-am uitat,este vorba de o actiune in pretentii formulata de societatea colectoare de creante,cererea a fost inregistrata la data de 04.03.2010,deci inainte sa devina prescriptibila.Din pacate nu prea aveti ce sa faceti.Hotararea este definitiva si irevocabila.Eu nu pot sa va dau nici un sfat in conditiile in care dvs nu ati facut nimic timp de 1 an de zile.Pana la urma va trebui sa platiti pentru ca va poate pune poprire pe salariu daca sunteti angajat .Toate trebuie facute la timpul lor domnule ,exista un timp care nu este reversibil din pacate.Regret ca nu va pot ajuta cu nimic ,dar nu intotdeauna putem face acest lucru.
Acum cateva zile am aflat tot! ideea e ca nu mai stiu nici cand a fost ultima factura daca a fost inainte de 4 martie 2007! nu stiu ce mai e de facut doar ca penalitatile acelelea colosale nu mi se pare corect sa le platesc