avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... contestatia de anulare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

contestatia de anulare

ce este contestatia de anulare?
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 21:47, 25 Februarie 2013
Cale extraordinară de atac , prevăzută pentru pentru motive strict şi limitativ prevăzute de lege.Lecturaţi art . 386 cod procedură penală.
Buna seara .
Depinde de ce fel de cauza este,civila sau penala,si mai depinde si de data introducerrii cererii de chemare in judecata ,daca este inainte de 15.01.2013,data intrarii in vigoare a Noului Cod de procedura civila,sau anterior acesei dati.
Vechiul Cod de p.c.,prevedea la art.317 ,motivele ce pot fi luate in consideratie pentru aceasta cale de atac.,si numai daca aceste motive,nu au putt fi invocate pe cale apelului sau recursului .
Acestea sunt 2 si anume :
1.Cand procedura de chemare a partii ,pentru ziua cand s-a judecat pricina,nu a fost îndeplinita protrivit legii
2.cand hotararea a fost data de judecatori ,cu incalcarea dispoziţiilor de ordine publica,cu privire la competenta .
Se aplica pentru aceasta cala de atac,conform vechiului C.P.C. si motivul de atac , de la de la art.318 din cod.
Cu stima,
Marius Bote .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere irevocabila respingere cerere reexaminare amenda judiciara Georgescul Georgeasca Georgescul Georgeasca silicit opinie concreta, viabila si motivata in drept : [b]incheierea irevocabila de respingere a reexaminarii amenzii judiciare este supusa contestatiei in ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare Martonze Martonze [quot] II. Hotararile instantelor de recurs mai pot fi atacate cu constestatie in anulare cand: - dezlegarea data este rezultatul unei greseli materiale ... (vezi toată discuția)
Proces pretentii in bani ContSters130146 ContSters130146 Buna ziua! Am si eu intrebare...Am un proces legat de o locuinta. Tema: Pretentii in bani cerute de reclamanta. S-a dat pronuntarea anul trecut. Am facut ... (vezi toată discuția)