Buna ziua! Am si eu intrebare...Am un proces legat de o locuinta. Tema: Pretentii in bani cerute de reclamanta. S-a dat pronuntarea anul trecut. Am facut recurs si s-a respins pe fond in data de 25.06.2013. Hotararea a fost irevocabila. Intrebarea este: Se mai poate face contestatie? Si daca da, in cate zile de la data pronuntarii?
Cred ca din mesajul anterior nu se intelege ca eu sunt data in judecata (impreuna cu familia mea) iar reclamanta a castigat, urmand ca noi sa ii platim o suma de bani. Multumesc!
Nu ar trebui să vă gândiţi la contestaţia în anulare ca la o cale de atac subsecventă recursului, la care aţi putea recurge în cazul în care aţi pierdut recursul.
În realitate, contestaţia în anulare, cale extraordinară de atac, este accesibilă exclusiv în situaţii speciale, destul de rar întâlnite în practică.
Vă sugerez, deci, să citiţi art. 317 şi 318 ale Codului de procedură civilă (cel vechi) şi doar în cazul în care vă încadraţi în motivele limiativ enumerate de leguitor, să utilizaţi această cale.
În caz contrar, la nota de plată reprezentată de pretenţiile câştigate de adversarul procesual al dvs, se pot adăuga noi cheltuieli de judecată.