avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... PROCES pretentii in bani
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

PROCES pretentii in bani

Buna ziua! Am si eu intrebare...Am un proces legat de o locuinta. Tema: Pretentii in bani cerute de reclamanta. S-a dat pronuntarea anul trecut. Am facut recurs si s-a respins pe fond in data de 25.06.2013. Hotararea a fost irevocabila. Intrebarea este: Se mai poate face contestatie? Si daca da, in cate zile de la data pronuntarii?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 20:35, 26 Iunie 2013
Cred ca din mesajul anterior nu se intelege ca eu sunt data in judecata (impreuna cu familia mea) iar reclamanta a castigat, urmand ca noi sa ii platim o suma de bani. Multumesc!
Stimată doamnă,

Nu ar trebui să vă gândiţi la contestaţia în anulare ca la o cale de atac subsecventă recursului, la care aţi putea recurge în cazul în care aţi pierdut recursul.

În realitate, contestaţia în anulare, cale extraordinară de atac, este accesibilă exclusiv în situaţii speciale, destul de rar întâlnite în practică.

Vă sugerez, deci, să citiţi art. 317 şi 318 ale Codului de procedură civilă (cel vechi) şi doar în cazul în care vă încadraţi în motivele limiativ enumerate de leguitor, să utilizaţi această cale.

În caz contrar, la nota de plată reprezentată de pretenţiile câştigate de adversarul procesual al dvs, se pot adăuga noi cheltuieli de judecată.

Cu stimă.

Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2013
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere irevocabila respingere cerere reexaminare amenda judiciara Georgescul Georgeasca Georgescul Georgeasca silicit opinie concreta, viabila si motivata in drept : [b]incheierea irevocabila de respingere a reexaminarii amenzii judiciare este supusa contestatiei in ... (vezi toată discuția)
Mai exista vreo cale de atac in cazul unei hotarari irevocabile? Agripinna Agripinna Buna ziua. Sunt parte intr-un proces pe litigii de munca. In prima instanta am castigat. Partea adversa a facut recurs, recurs ce s-a judecat la Curtea de Apel ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli expert, cai extraordinare de atac Ramona1982 Ramona1982 Am pierdut un dosar privind suspendarea permisului de conducere. Am platit expertul, eu pot sa mai recuperez banii de la expert? Mai pot face ceva privind ... (vezi toată discuția)