avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DESFACEREA DISCIPLINARA A CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DESFACEREA DISCIPLINARA A CIM

Sunt administratorul unui s.r.l. Am angajata o persoana,cu CIM,cu program de lucru de 4 ore.Persoana respectiva este pensionara de limita de varsta.De mai multe ori am gasit-o,fiind bucatar ca sustragea produse.Deci abatere.Cand i-am atras atentia,verbal, sa 'suparat' si nui a mai venit la munca.Am chemat-o,tot verbal sa vina
dar nu s-a prezentat.Ce trebuie sa fac pentru ai desface contractul de munca? Cat
trebuie sa lipesasc la ca pot face acest lucru? La ce articol din Codul Muncii sa o incadrez? Cum sai trimit decizia? Persoana nu s-a prezentat la munca din 15.12.2011.Cu ce data pot emite decizia?
Multumesc mult de tot.
Cel mai recent răspuns: ContSters230435 , utilizator 21:31, 1 Ianuarie 2012
Cercetare disciplinara pentru absente nemotivate urmata de concediere (art.247-252 codul muncii).
trebuie sa respectati procedura cercetari diciplinarea, altfel va treziti ca va contesta decizia in instanta si ii platiti salariile pe 3 ani ca despagubiri.
sanducatanas a scris:

Sunt administratorul unui s.r.l. Am angajata o persoana,cu CIM,cu program de lucru de 4 ore.Persoana respectiva este pensionara de limita de varsta.De mai multe ori am gasit-o,fiind bucatar ca sustragea produse.Deci abatere.Cand i-am atras atentia,verbal, sa 'suparat' si nui a mai venit la munca.Am chemat-o,tot verbal sa vina
dar nu s-a prezentat.Ce trebuie sa fac pentru ai desface contractul de munca? Cat
trebuie sa lipesasc la ca pot face acest lucru? La ce articol din Codul Muncii sa o incadrez? Cum sai trimit decizia? Persoana nu s-a prezentat la munca din 15.12.2011.Cu ce data pot emite decizia?
Multumesc mult de tot.

buna seara d-nule Catanas.
In primul rand verificati daca in Reg. Intern aveti prevazuta perioada cat absentele nemotivate constituie motiv de suspendare a CIM. Apoi daca absente nemotivate constituie abatere disciplinara. Iar ulterior demarati procedura cercetarii disciplinare, urmata de desfacere disciplinara.
Cercetarea disciplinara este solutia, insa daca nu sunteti familiarizat cu hartiile este o problema si riscul de a gresi este mare. Trebuie sa desemnati comisie care face cercetarea, trebuie sa respectati anumite termene si proceduri, trebuie sa informati salariata (prin posta eventual), trebuie sa aveti restul actelor (Regulament intern, dosarul salariatului, fisa postului etc) in ordine si trebuie sa stiti ce faceti acolo. Daca nu aveti cu cine sa va sfatuiti la modul concret, cel mai apropiat om va este contabilul sau inspectorul de personal care se ocupa si de Revisal. Luati legatura cu acestia si demarati procedurile, nu tergiversati caci va va fi si mai greu pe masura ce trece timpul. Bafta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca potarnichegalbena potarnichegalbena Buna ziua, un angajat a solicitat suspendarea CIM cu acordul partilor,pana in data de 11.04, de atunci nu s a mai prezentat la serviciu si nici nu mai raspunde ... (vezi toată discuția)
Abs nemotivate alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna ziua, Va contactez in legatura cu o procedura in cazul unui salariat care a absentat nemotivate de la munca. Va rog frumos sa-mi comunicati daca am ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca Ileana popa Ileana popa Buna seara, Daca o persoana angajata pe postul de ingrijitor, in invatamant,cu contract de munca pe durata nedeterminata a avut concediu fara plata, cu ... (vezi toată discuția)