avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu o mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu o mostenire

Dupa decesul bunicii mele s-a deschis succesiunea pentru stabilirea impartirii mostenirii acesteia.In masa succesorala sunt incluse mai multe terenuri printre care si o parte din terenul aflat in curtea tatalui meu. El a cumparat 1100 m teren acum 40 de ani dar a primit chitanta doar pentru 500 m asa eliberandu-se atunci chitantele. S-a ajuns la proces mostenitorii neintelegandu-se intre ei.Acum la proces a aflat ca diferenta de 600 m teren din curtea lui e inclusa in mostenirea bunicii . Mentionez ca tatal meu ni si-a facut titlul de proprietate pe tot terenul dar a platit impozit atatia ani pentru toata suprafata .In cadrul acestui proces , poate folosi uzucapiunea de 30ani sau este si alta solutie pentru scoaterea suprafetei respective din dezbatere,
Cel mai recent răspuns: POP ILDIKO , Avocat 08:05, 2 Ianuarie 2012
In primul rand trebuie intentata o actiune pentru modificarea titlului de proprietate in sensul de a se radia din acel titlu suprafata de 600 mp. pe motivul ca anterior colectivizarii a fost a tatalui dvs. si nu a bunicii si nu face parte din masa succesorala. Dupa care trebuie solicitat reconstituirea dreptului de proprietate pentru terenul respectiv in baza art.23 din Legea 18/1991, respectiv eliberarea unui titlu de proprietate pe numele tatalui dvs. Nu se poate folosi uzucapiunea deoarece terenul in cauza a facut obiectul Legii 18/1991.
Procesul care se afla acum pe rol trebuie suspendat pana la terminarea procesului pentru modificarea titlului de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiuni ContSters127432 ContSters127432 In anul 1959 tatal meu , actualmente decedat,a construit o casa de locuit cu suprafata utila de 48 mp.,un grajdi si anexe pe o suprafata de teren de 600 mp. ... (vezi toată discuția)
Se poate cere in instanta anularea unui titlu de proprietate emis pe baza legii 18/1991? Mizuchy Mizuchy Primaria comunei in care locuiesc a emis pe baza legii 18/1991 un titlu de proprietate pe o suprafata de teren care apartinuse bunicilor mei inaintea ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 18/1991, emitere titlu de proprietate RobyG RobyG Buna ziua! Am urntoarea situatie: bunica mea este mostenitoare (in urma decesulul mamei sale) a unor suprafete de teren si a casei de locuit., la momentul la ... (vezi toată discuția)