avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scoaterea unui minor din tara fara semnatura tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scoaterea unui minor din tara fara semnatura tatalui

ce trebuie sa fac pt a putea sa-l scot din tara pe baietelul meu de 1 an si doua luni fara semnatura tatalui?mentionez ca nu am fost casatoriti cu acte iar baietelul poarta numele tatalui, insa acesta nu se intereseaza de copil si nu plateste pensie alimentara.vreau sa nu depind de el in nici o situatie, avand in vedere ca imi cresc singura copilul fara ajutorul lui.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:55, 2 Ianuarie 2012
Fara acordul tatalui nu puteti scoate copilul din tara.
Introduceti actiune pt incredintare minor si veti putea iesi din tara in baza hotararii jud. def. si irevoc.
imi poti spune te rog cum sa introduc actiunea pt incredintarea minorului?am nevoie de avocat?pot sa fac aceasta actiune si dak am plecat intr-un alt judet unde locuiesc in chirie, sau trebuie sa ma intorc in judetul de domiciliu?
Puteti introduce actiunea la judecatoria unde domiciliati.

Un model de cerere gasiti aici, pe care il puteti adapta in functie de situatia Dvs.

[ link extern ]

[ link extern ]
Nu este obligatoriu sa aveti avocat, dar e recomandabil, e greu sa va descurcati fara ajutor de specialitate.
Introduceti actiunea la judecatoria unde locuiti in prezent.

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac ca tatal copilului meu sa renunte la drepturile parintesti. lumida lumida Am un baietel de 6 ani si tatal este trecut doar in certificat.Nu a avut grija de el nici macar o clipa, copilul este cu mine de 6 ani si tatal nici macar o ... (vezi toată discuția)
Pot iesi din tara cu copilul? virgo19 virgo19 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o informatie, pentru ca vreau sa fiu sigura... Am o fetita de 1 an si 9 luni, si sunt despartita de tatal ei. Nu am ... (vezi toată discuția)
Iesire cu minor din tara alejandra alejandra probabil ca este un subiect destul de dezbatut dar ce se poate face cand un parinte se impotriveste ca celalalt parinte sa iasa cu un minor din tara,in ... (vezi toată discuția)