avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce trebuie sa fac ca tatal copilului meu sa renunte la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce trebuie sa fac ca tatal copilului meu sa renunte la drepturile parintesti.

Am un baietel de 6 ani si tatal este trecut doar in certificat.Nu a avut grija de el nici macar o clipa, copilul este cu mine de 6 ani si tatal nici macar o ciocolata nu i-a luat nici o data (nu mai vb de pensie alimentara).Nu s-a interesat de copil absolut deloc.
Eu sunt casatorita si sotul meu este acum tatal acestui copil.Vreau sa plecam impreuna ca o familie ce suntem in vacanta in afara tarii dar intotdeauna a trebuit sa mergem in tara deoarece nu pot iesi cu copilul din tara fara acordul tatalui care este in certificat.Cel mai grav este ca nici nu stiu de unde sa-l iau ca nu am nici o adresa si nu mai stiu unde locuieste acum.
mentionez ca baielelul poarta numele meu de fata pentru ca nu am fost casatorita cu tatal copilului.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:28, 29 Octombrie 2009
Ca sa iesiti din tara cu minorul fara acordul tatalui va trebuie o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care vi se incredinteaza minorul.
Daca nu aveti asa ceva, ar trebui sa introduceti o actiune in instanta prin care solicitati sa va fie incredintat copilul minor.
Solicitati instantei de judecata incredintarea minorului spre crestere si educare si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.
Cu hotararea hotararea definitiva si irevocabila puteti plecat oriunde doriti, fara sa mai fie nevoie de acordul tatalui. Trebuie doar sa aveti hotararea originala la dvs....
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Aveti ideea cam cat ar costa cheltuielile de judecata?
indiferent de cuantumul cheltuielilor de judecata , dvs ., in calitate de reclamant aveti posibilitatea sa recuperati aceste cheltuieli de la parat.
cererea privind incredintarea minorului este de competenta judecatoriei in a carei raza teritoriala domiciliaza copilul minor.
citarea autoritatii tutelare este obligatorie in astfel de cazuri .
prin actiune puteti solcicita si obligarea paratului la plata pensiei de intretinere.
O posibilitate ar fi si adoptia in familie. Trebuie sa dati de tatal copilului.

Alte discuții în legătură

Casatorie cu un cetatean strain magal magal Buna ziua! Am un baietel de 2 ani rezultat dintr-o relatie de concubinaj. Copilul sta cu mine, este recunoscut de tatal lui si ii plateste pensie alimentara. ... (vezi toată discuția)
Nedumerire sentinta civila iordachealina iordachealina Buna ziua, Vin cu o intrebare la care nu am gasit inca un raspuns satisfacator. Am un baietel de 3 ani si in urma unui proces de tagada a paternitatii ... (vezi toată discuția)
Custodie copil tremurici tremurici Am un copil de 6 ani,nu am fost casatorita cu tatal lui.Doresc drepturi depline asupra lui,fara a cere pensie alimentara.M refer la a iesi din tara,de a nu ... (vezi toată discuția)