avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copil

Am un copil de 6 ani,nu am fost casatorita cu tatal lui.Doresc drepturi depline asupra lui,fara a cere pensie alimentara.M refer la a iesi din tara,de a nu depinde in orice problema de tatal lui.El este de acord,cum se procedeaza pentru a simplifica cat mai repede acest lucru? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:50, 7 Septembrie 2011
Este necesara formularea unei actiuni de incredintare a minorului in contradictoriu cu tatal acestuia.
In momentul in care veti avea o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de incredintare minor, nu veti mai avea nevoie de acordul tatalui pentru a iesi din tara impreuna cu minorul.
Se poate ca el sa faca acest lucru,fara sa ma prezint si eu? Tin sa mentionez ,ca ne aflam la o distanta foarte mare ,unul de celalat,multumesc pentru raspuns
Dupa noul Cod civil, acest lucru nu va mai fi posibil, asa incat ar trebui sa va grabiti. Tare.
Obtinerea incredintarii fara pensie, iar nu se poate nici dupa actuala legislatie.
Nu, pentru ca reclamanta sunteti dvs. si deci dvs. sunteti cea care solicitati incredintarea minorului.
Aveti posibilitatea sa va angajati avocat care sa va redacteze actiunea si sa va reprezinte in fata instantei de judecata.
In privinta pensiei de intretinere, inteleg ca practica nu este unitara, insa la Judecatoria Ploiesti daca nu se solicita pensie de intretinere de catre cel care solicita incredintarea, instanta nu stabileste din oficiu obligarea celuilalt parinte la plata acesteia, aceasta putand fi solicitata oricand pe cale separata.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Am inteles,daca el nu vrea sa se prezinte? chiar daca este de acord cu incredintarea?

Alte discuții în legătură

Relatia de concubinaj ebe ebe Stiu ca s-a mai discutat despre acest subiect, insa as dori o precizare: care sunt urmarile, din punct de vedere legal, daca, in urma relatiei de concubinaj, ... (vezi toată discuția)
Custodie Mihaela Filipiuc Mihaela Filipiuc Am un baietel de 1 an si 10 luni, iar cand acesta avea 4 luni m-am despartit de tatal lui. Atat inainte cat si dupa separare am fost si sunt in continuare ... (vezi toată discuția)
Copil mihaelamikimihaela mihaelamikimihaela incredintarea bebelusului de 10 luni cui ii ramane in caz de despartire a doi parinti necasatoriti? mamei sau tatalui?sunt impreuna de aproape 2ani,el e ... (vezi toată discuția)