avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie

Am un baietel de 1 an si 10 luni, iar cand acesta avea 4 luni m-am despartit de tatal lui. Atat inainte cat si dupa separare am fost si sunt in continuare singura care s-a interesat de ingrijirea copilului. Nu primim dar nici nu am urmat procedurile legale pentru a primi pensie de intretinere. Copilul nu a mai fost vizitat de tatal lui de luni de zile. Intrebarea mea este: cum pot obtine custodia totala a copilului pentru a nu fi nevoie sa cer acordul tatalui acestuia pentru a putea iesi din tara. Precizez ca nu exista o hotarare de divort intrucat nu am fost casatoriti. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:45, 10 Decembrie 2009
investiti instanta de judecata cu actiunea privind incredintarea minorului . cererea este de competenta instantei in a carei raza teritoriala domiciliaza copilul minor/paratul.
prin actiune puteti solicita si obligarea paratului la plata pensiei de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac ca tatal copilului meu sa renunte la drepturile parintesti. lumida lumida Am un baietel de 6 ani si tatal este trecut doar in certificat.Nu a avut grija de el nici macar o clipa, copilul este cu mine de 6 ani si tatal nici macar o ... (vezi toată discuția)
Custodie copil tremurici tremurici Am un copil de 6 ani,nu am fost casatorita cu tatal lui.Doresc drepturi depline asupra lui,fara a cere pensie alimentara.M refer la a iesi din tara,de a nu ... (vezi toată discuția)
Cum sa scap de acordul tatalui? kiba kiba Buna, v-as ruga sa ma lamuriti un pic. Am un baietel de 11 luni, nu sunt casatorita, tatal copilului ne-a abandonat in ziua in care am nascut, dupa ce si-a ... (vezi toată discuția)