avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum sa scap de acordul tatalui?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum sa scap de acordul tatalui?

Buna, v-as ruga sa ma lamuriti un pic.
Am un baietel de 11 luni, nu sunt casatorita, tatal copilului ne-a abandonat in ziua in care am nascut, dupa ce si-a inscris numele in certificatul de nastere a copilului. Nu se intereseaza de el, dar eu sunt nevoit sa ii cer acordul de fiecare data cand as dori sa trec granita sau pentru alte lucruri simple. Ce modalitati juridice am pentru a nu mai apela la el pentru acorduri? Multumesc pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 12:53, 3 Iunie 2012
Puteti promova o actiune de acordare a custodiei exclusive, desi regula actuala este custodia comuna a parintilor. Avand in vedere lipsa sprijinului, a responsabilitatii si dezinteresul fata de cresterea minorului manifestat pana in prezent e posibil sa aveti sanse.
Veti putea iesi din tara impreuna cu minorului, fara a mai avea nevoie de o declaratie de acord a tatalui, daca veti obtine o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care locuinta minorului sa fie stabilita la domiciliul dvs., iar exercitarea autoritatii parintesti sa va apartina in mod exclusiv .
Prin urmare este necesar sa promovati o actiune in acest sens pe rolul instantei.
Competenta de solutionare a unei astfel de actiuni apartine judecatoriei in a carei raza teritoriala domiciliaza paratul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie totala Dudumaya Dudumaya Buna seara, ma numesc Leonte Claudia si locuiesc in Danemarca. In iulie urmeaza sa aduc si baiatul in varsta de 15 ani pt a l inscrie la scoala.Ma intereseaza ... (vezi toată discuția)
Custodia fetiței mele Nitu Costina Adelina Nitu Costina Adelina Pot obține custodia fetiței mele,deși e pe numele tatălui ,Menționez nu suntem căsătoriți și fetitaare 5 luni (vezi toată discuția)
Pensie alimentara gheorghemonica80 gheorghemonica80 buna ziua, fostul sot nu a platit pensie alimentara de doi ani de zile. cum pot face sa obtin custodie exclusiva?? el este plecat din tara si nu il ... (vezi toată discuția)