Buna, v-as ruga sa ma lamuriti un pic.
Am un baietel de 11 luni, nu sunt casatorita, tatal copilului ne-a abandonat in ziua in care am nascut, dupa ce si-a inscris numele in certificatul de nastere a copilului. Nu se intereseaza de el, dar eu sunt nevoit sa ii cer acordul de fiecare data cand as dori sa trec granita sau pentru alte lucruri simple. Ce modalitati juridice am pentru a nu mai apela la el pentru acorduri? Multumesc pentru raspunsuri!
Puteti promova o actiune de acordare a custodiei exclusive, desi regula actuala este custodia comuna a parintilor. Avand in vedere lipsa sprijinului, a responsabilitatii si dezinteresul fata de cresterea minorului manifestat pana in prezent e posibil sa aveti sanse.
Veti putea iesi din tara impreuna cu minorului, fara a mai avea nevoie de o declaratie de acord a tatalui, daca veti obtine o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care locuinta minorului sa fie stabilita la domiciliul dvs., iar exercitarea autoritatii parintesti sa va apartina in mod exclusiv .
Prin urmare este necesar sa promovati o actiune in acest sens pe rolul instantei.
Competenta de solutionare a unei astfel de actiuni apartine judecatoriei in a carei raza teritoriala domiciliaza paratul.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Custodie totala
Dudumaya
Buna seara, ma numesc Leonte Claudia si locuiesc in Danemarca. In iulie urmeaza sa aduc si baiatul in varsta de 15 ani pt a l inscrie la scoala.Ma intereseaza ... (vezi toată discuția)