avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prima abatere la un furt dintrun bar?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prima abatere la un furt dintrun bar?

Sunt disperat si nu stiu ce sa mai fac am 30ani si doi copii acum 8 luni am intrat intrun bar si am furat 5000 ron.Dupa 2 luni ma suna la tel un agent de politie sa ma prezint la sectie cat pot de repede.M-am prezentat si am recunoscut fapta ce am facut ei mi-au spus ca sa le dau banii inapoi cat pot de repede ca scap mai ieftin dar din pacate nu stau bine financiar si numai 500 ronii din cauza ca am o fetita bolnava si numai eu am un venit de 800ron iar sotia un ajutor de handicap.Ce poate sa mi se intample in cazul acesta ce sa fac?Va rog ajutatima.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 22:00, 2 Ianuarie 2012
Restituirea sumei de bani sustrasa nu inseamna automat ca a-ti scapat de fapta penala,ci poate reprezenta o conditie pentru scoaterea dvs. de sub urmarirea penala si aplicarea unei sanctiuni administrative de catre procurorul care supravegheaza urmarirea penala in cauza.
In cazul in care nu restituiti suma de bani solutia este cu certitudine trimiterea in judecata.Ajutor trebuia sa cereti inainte de comiterea infractiunii si nu acum.Ar trebui sa va angajati un avocat,dar si pentru asa ceva aveti nevoie de bani.
Este recomandabil sa achitati din prejudiciu cat mai mult.
Se poate sa va fie aplicata o pedeapsa cu suspendare.
Daca achitati din prejudiciu periodic procurorul de caz va tine cat mai mult dosarul ( cred eu).
Puteti sa depuneti la dosar si dovezi din care sa rezulte ca aveti fetita bolnava.
Luati legatura cu partea vatamata si discutati cu aceasta , modalitatile in care puteti sa ii restituiti cuantumul prejudiciului cauzat si eventual , formulati o intelegere , pe care trebuie sa o respectati pentru ca platind cu regularitate si , veti beneficia de circumstante atenuante , care au un rol important la individualizarea pedepsei , eventual la modul de executare al acesteia(cuantum cat mai mic si eventual cu suspendarea executarii , nu prin incarcerare)
Cu tot respectul , cand ati sustras banii nu v-ati gandit la aceleasi dificultati ale familiei dvs despre care ati aratat in postare sau acestea au intervenit dupa comiterea faptei ?
Sa fim seriosi , nicio problema reala nu justifica furtul.
Recunoasteti fapta si in fata instantei , situatie in care veti bveneficia de prevederile art.320 ind.1 c.pr.pen. , astfel ca limitele pedepsei vor fi reduse cu 1/3 ( 1 an la 5 ani , in loc de 3 la 15 ani ,cuantumul pedepsei pentru infractiunea de furt calificat)
Platiti cat mai mult din suma datorata , astfel cum v-am aratat mai sus , daca nu aveti antecedente penale si dovedind cu acte situatia familiala la care v-ati referit , eventual , puteti beneficia de o condamnare cu suspendare sau cu suspendare , sub supraveghere.
Intotdeauna cand comiteti o fapta este bine sa va ganditi si la consecinte !
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2012
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O noua infractiune - cu executare? user.name user.name buna seara am si eu o intrebare....cunosc pe cineva care are 2 ani si jumatate de inchisoare cu suspendare si a mai facut un dosar de furt dar s-au restituit ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin Firsteman Firsteman buna!am comis o infractiune,dar regret enorm.Am sustras dintr-un magazin un lucru..au chemat politia,am dat declaratie,am returnat obiectul,au spus ca imi fac ... (vezi toată discuția)
Solutii delapidare dorinagina dorinagina Buna ziua, ce risc in cazul unei acuzatii de delapidare? am avut probleme in familie si am luat in mod repetat sume de bani de la serviciu,eu avand functia ... (vezi toată discuția)