avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatii decizii de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatii decizii de pensionare

Buna ziua, am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
Soacra mea beneficiaza de pensie de urmas. Initial a fost vorba de o pensie speciala, socrul meu, decedat fiind personal navigant.
In urma schimbarii legislatiei, in data de 10.08.2010 i s-a emis o Deciziei privind reclalcularea pensiei de serviciu, in baza art. 3 din Legea 119/2010 pensia de serviciu devenind pensie in intelesul legii 19/2000 - cuantum pensie 560 lei.
Avand in vedere faptul ca in aceasta decizie punctajul mediu anual sustinator aparea diminuat fata de punctajul mediu anual al socrului meu, astfel cum a fost stabilit printr-o decizie din 2005, decizie ce a fost in plata anterior decesului sau din anul 2008, am contestat la tribunal decizia privind pensia de urmas emisa la 10.08.2010 . Precizez ca, la ultimul termen de judecata s-a numit si un expert pentru a calcula care este punctajul corect, urmatorul termen in dosar fiind in ianuarie 2012.
Intre termene Casa de pensii a emis urmatoarele decizii :

- decizia privind recalcularea pensiei de serviciu din 11.11.2011, in cf cu prevederile legii 119/2010, plata drepturi incepand cu 09.01.2010, ce se contesta cf legii 19/2000, cuantum pensie 635 lei
- decizia privind reclacularea dr de pensie in cf cu prev. art. 169 din lg. 263/2010, incepand cu 01.01.2011, ce se contesta la Comisia Centrala de Contestatii, cuantum pensie 700 lei
- decizia din 11.11.2011 privind revizuirea pensiei cf. OUG 59/ 2011, plata drepturi incepand cu 01.08.2011 ce se contesta la tribunal, cuantum pensie 700 lei

intrebarea mea este : trebuie sa atac toate cele 3 decizii sau numai pe ultima (decizia din 11.11.2011 privind revizuirea pensiei cf. OUG 59/ 2011, plata drepturi incepand cu 01.08.2011 ) ?
Ce fac cu dosarul pe rol? Or, avand un dosar pe rol, credeti ca pot sa imi precizez actiunea in sensul ca atac deciziile ce pot fi contestate in instanta, iar pe cea cu procedura prealabila la Comisie? Nu stiu cum sa procedez cu atatea decizii.
Va multumesc

Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2012
krismon, utilizator
Cel mai recent răspuns: krismon , utilizator 11:27, 3 Ianuarie 2012
La proces veti face o precizare in care spuneti ca intelegeti sa contestati si deciziile primite in timpul procesului , nu e necesar sa parcurgeti procedura prealabila.
Este simplu: daca soacra dvs. este multumita de cuantumul pensiei nu mai ataca nimic, daca nu este multumita ataca toate cele trei decizii de pensie. Deciziile care se contesta direct la tribunal le "prinde'' in dosarul aflat pe rol, iar pe cea de a treia o contesta la Comisia centrala de contestatii. Adica exact cum ati scris dvs.:
Or, avand un dosar pe rol, credeti ca pot sa imi precizez actiunea in sensul ca atac deciziile ce pot fi contestate in instanta, iar pe cea cu procedura prealabila la Comisie?

Later edit
Acum am vazut ca deja a fost numit expert in cauza. Asta inseamna obiective deja stabilite. Este posibil ca instanta sa nu va primeasca cererea de modificare a actiunii, am mai vazut situatii, pentru ca este vorba despre o modificare a actiunii, nu o precizare a acesteia. Dvs., insa, incercati.
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Va multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie recalculare pensie venituri in acord global perlutza perlutza Buna seara, Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns referitor la deslusirea unei decizii de recalculare a pensiei luand in considerare veniturile in acord ... (vezi toată discuția)
Pensie revizuita conform oug nr. 59/2011 pentru stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor prevazute la art. 1 lit. c)-h) din legea nr. 119/2010 Marius M Marius M In septembrie 2011, avand pensie de serviciu, am \"beneficiat\" de prevederile legii 119/2010. In baza HG 737, art. 3 mi s-a atribuit punctajul si pensia ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie revizuire pensie - oug nr. 59/2011 nidia nidia In 2008 in baza deciziei X/2008 am iesit la pensie cu o pensie de serviciu. In baza Leg 119/2010 am primit o nou decizie Y/2010, contestata de mine in ... (vezi toată discuția)