as avea si eu cateva intrebari daca se poate
Administrtori de asociatii de locatari sunt verificati,controlati de cineva?? pun aceasta intrebare deoarece la mine in bloc nu mai exista decat apa rece majoritatea avem centrale proprii ; acum o luna de zile la un consum de 2m cubi de apa rece am platit o pierdere de 7,8ron luna urmatoare am consumat 1 mcub apa rece iar pierderile au fost de 13,09RON ,aceste perderi sunt mai mereu cand intreb administratora imi spune ca asa vine factura de la apaterm si k nu are ce face;au facut si control in fiecare apartament , totusi aceste pierderi sunt puse la fel pt toti propietari adik chiar daca consumi chiar daca nu consumi platesti pierdere ,ceia ce nu mi se pare normal ,eu mai plec la rude etc si as vrea sa economisesc cat de cat dar ....totusi la apa dc sunt asa pierderi!!?? pe cand la curent, gaze etc nu exista pe factura asa ceva #-o
Pai daca s-a mers din apartament in apartament si s-a constatat ca nu sunt pierderi atunci de unde vine diferenta intre ce declara locatarii ca se inregistreaza la ei in casa si ce apare la intrarea in bloc? Si pentru asta oare administratorul e de vina? Trebuie cumva el sa plateasca acea diferenta?
In temeiul legii nr. 230 din 2007 privind asociatiile de proprietari, comitetul executiv angajeaza administratorul, ii verifica activitatea, il poate demite etc. Solicitati conducerii asociatiei sa va puna la dispozitie factura de apa rece, modul de calcul a consumului, repartitia consumului etc. Art. 10 din legea amintita prevede ca proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
a mers din apartament in apartament a verificat dar iam propus sa vina dansa in fiecare luna si sa citeasca ea apometrele impreuna cu 1 2 3 locatari din asociatie nu a ACCEPTAT sau sa faca sesizare la APATERM mia zis ca a facut acu juma de an ...parerea mea este ca e si neimplicarea administratorului dc nu face sesizare in fiecare luna !! inteleg ca sunt pierderi dar nici chiar asa pierderea e tripla decat consumul face ti un calcul sunt 52 de apartamente si fiecare plateste aceiasi pierdere de 13 ron deci se ajunge la un salariu min pe conomie numai din pierderi ...totusi e cam mult pt o asa asociatie mica
incercati sa obtineti prin hotarire a asociatiei de proprietari obligativitatea, din 2 in 2 ani, a verificarii metrologice a apometrelor de la toti consumatorii (inclusiv de la cei care stau doar provizoriu, adica citeva zile).
cereti de la furnozorul de apa verificarea metrologica de la apometrul de la care se face citirea apei.
locuiti intr-un bloc cu mai multe scari sau cu o singura scara (gen bloc turn)? in primul caz daca nu exista apometru numai pe tot blocul solicitati montarea a cite un apometru pe fiecare scara, astfel repartizati mai bine pierderile.
Furturile de apa le-ati luat in calcul ?!!! Dar diferenta de clasa de precizie dintre apometrele din casa si cele ale distribuitorului de apa ? Niciodata n-o sa se "pupe"citirile din apartamente cu cele facturate .Dati-i solutii administratorului privind impartirea costurilor facturii . Dvs platiti cat ati consumat iar restul sa se descurce singur ca doar "de-asta il platiti" sa dea din buzunar,v-ar conveni ? Glumesc desigur....