Bună ziua. Am citit pe acest forum o situație asemănătoare, dar nu am înțeles clar.
Întrebarea este următoarea: Un pensionar de invaliditate încadrat în gradul II poate cumula pensia cu alte venituri provenite dintr-o activitate desfășurată ca PFA?
Din câte am citit, conform art. 114, alin. (1), lit. e) din Legea nr. 263/2010 (mai exact, cu trimitere la art. 6 alin. 1, pct. IV.), un pensionar invalid gr. II ar putea cumula pensia cu alte venituri dacă aceste venituri sunt, într-un an, mai mici decât de 4 ori câştigul salarial mediu brut. Din legea amintită reiese că, dacă veniturile ar fi mici, ele ar putea fi cumulate...
Am înțeles corect sau în nicio situație pensia gr. II nu se cumulează?
Nu exista pensie de handicap.
Exista,pensie de:
-Limita de varsta
-Pensie anticipata
-Pensie anticipata partiala
-Pensie de invaliditate
-Pensie de urmas
Pensia de limta de varsta si pensia de invaliditate grad III se pot cumula cu veniturile din contract de munca cu 4 ore/zi.
Buna ziua d-l "tudorvaleriu! va rog mult sa ma lamuriti ...pensia de boala grad 2 poate cumula venituri obtinute din inchirierea unei garsionere?...daca da care este legea care prevede?
Drept de munca
sorina_h2004
BUNA ZIUA,
Va rog sa-mi spuneti daca o persoana cu pensie de boala grd II fara drept de munca poate obtine drept de munca program redus(1-2 h) fara sa-i ... (vezi toată discuția)