avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit cu ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit cu ipoteca

Am cumparat un apartament cu un credit bancar cu ipoteca pe acel apartament, mi-a crescut dobanda si mi-a scazut salariul si in acest moment de-abia reusesc sa platesc rata.Daca nu mai platesc, banca scoate apartamentul la licitatie si daca nu se acopera suma creditului(eu nemaiavand alte bunuri) ce se intampla mai departe?Am incercat sa negociez dar degeaba.
ramaneti in continuare dator, vor recupera pe cat posibil, prin poprire pe salariu
Conform normelor bancare dupa 90 de zile restanta,creditul poate fii declarat scadent in orice moment si se trece la executarea imobilului ipotecat.
Daca in urma vanzarii imobilului nu se recupereaza contravaloarea creditului se emite o decizi de poprire care se trimite la toate bancile din ro pe diferenta de suma si in acelasi timp se pot indrepta si asupra altor bunuri care sunt pe numele dvs sau in propritate cu altcineva,ca in situatia casatoriei
Daca sunteti slariati si incasati salariul intr un cont bancar veti fi afectat deoarece lunar vi se va retine din cont intre 33 si 50% depinde de nr popririlor.

Va recomand sa discutati cu un consilier bancar,din 2009 toate bancile si au adaptat normele la piata
In situatia in care aveti un credit si v au scazut veniturile,aveti probleme de sanatate sau un participant la credit nu mai inrebistreaza venituri puteti opta pentru urmatoarele variante

1.rescadentare-lungirea perioadei de creditare pentru a rezulta o rata mai mica
2.reesalonare- pentru urmatoarele 12 luni platiti 50% din rata urmand ca diferenta de 50% sa se adauge la soldul creditului
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reesalonare sau rescadentare ancuta2003 ancuta2003 Buna dimineata,va rog sa ma ajutati cu un sfat sau un raspuns la problema mea.Am un credit ipotecar in franci elvetieni si la momentul actual a ajuns sa fie ... (vezi toată discuția)
Cerere de incuviintare executare silita MARIAN MOCANU MARIAN MOCANU Buna ziua. Sora mea are un imprumut de nevoi personale la banca de 5000 euro si nu a mai putut achita ratele, ultima rata a achitat-o in septembrie 2008. Desi ... (vezi toată discuția)
Cat reprezinta mai exact poprirea in cazul executarii silite la un credit ipotecar? raduandrei_75 raduandrei_75 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri competente (eventual cu numarul articolului din codul civil) la situatia mea. Mai exact, sunt divortat de ... (vezi toată discuția)