avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescrierea unei datorii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescrierea unei datorii

din 2002 am ramas cu o restanta la o telefonie mobila..in 27.12.2011 primesc de la o firma recuperatoare decizia de plata..intrebarea mea este ..:ce consecinte ar putea fi daca nu platesc?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:35, 3 Ianuarie 2012
Din ce ziceti pare sa se fi prescris.
Nu au ce consecinte sa mai fie.
buna seara
srie asa pe scrisoarea pe care am primit-o ca in 30.09.2011 a fost incheiat un contract de cesiune intre firma de telefonie si firma de recuperare
Acest aspect este irelevant.
Nu conteaza cand s-a incheiat contractul de cesiune daca nu mai pot face nimic...
ei au dat un termen ca pana in 11.01.2012 sa platesc daca nu vor curge penalitati..pana platesc..acuma sincer spuneti ca nu au ce sa faca ..ce pot sa le zic ? conform codului civil sa prerscris datoria dupa 3 ani?imi cer scuze ca va stresez dar nici nu as vrea sa-mi stea pe cap si sa ajung la sume de ordinul zecilor de mii..
Deja s-ar fi strans penalitati de atatia ani...

Pentru a stii sigur ar trebui vazut contractul cu firma de telefonie si cand ati efectuat ultima plata.

Alte discuții în legătură

Creanta firma recuperatoare algerob algerob Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care pot fi urmarile in urmatoarea situatie : In 2008-2009 nu mai retin exact am avut un contract la Vodafone atât pentru ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante; furnizor telefonie mobila papickads papickads in urma cu 2 zile am primit o scrisoare de la [ editat] LTD,cum ca a preluat creeantele de la [editat], iar eu le sunt dator cu suma de 585lei , aceasta ... (vezi toată discuția)
Factura telefonie mobila anelush anelush Am si eu o problema si as dori sa cer sfaturile voastre. azi am primit un telefon de la o firma de recuperare debite cum ca as avea de platit la ei suma de ... (vezi toată discuția)