avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare creante; furnizor telefonie mobila
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare creante; furnizor telefonie mobila

in urma cu 2 zile am primit o scrisoare de la [ editat] LTD,cum ca a preluat creeantele de la [editat], iar eu le sunt dator cu suma de 585lei , aceasta datorie este din 2007 , pe vremeea aceea e am avut un abonament la [editat], la un moment dat am primit factura la 2 luni , iar cand sa merg sa o platesc am primit instiinatre ca mi s-a reziliat contractul , derept urmare trebuia sa platesc factura curenta plus taxa de reziliere, ceea ce eu am refuzat. iar acum dupa 4 ani s-au gandit ca am eu o datorie la ei.
Intrebarea este : Ce imi poate fcae firma de recuperare pentru a ma obliga sa le platesc acesti bani?
Care sunt riscurile la care ma supun eu daca nu le platesc?
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: doacea86 , utilizator 14:17, 16 Decembrie 2011
Nu va pot executa silit, pt ca datoria s-a prescris. Nu faceti nici un angajament de plata, nu efectuati nici o plata, nici macar partiala. Probabil va vor stresa cu scrisori si telefoane, in speranta ca va pot repune in termenul de prescriptie, daca recunoasteti datoria. Nu va lasati intimidat.
Are dreptate "userul adutescu", va recomad sa urmati sfatul d-nei. In acest sens, notificati dvs agentia de colectare debite si sa le invederati sa numai fiti deranjat.
Am primit o scrisoare de la o firma de recuperari carora le-a fost cesionata datoria mea de la o companie de telefonie mobila, am avut o factura restanta, problema este ca eu am platit acu, dupa 2 ani factura in contul companie de telefonie, dar nu si penalitatile.

Ce fac mai departe?
care este data la care ati primit ultima factura?
care este data la care ati primit instiintarea ca contractul s-a reziliat? la acea data nu vi s-a comunicat si suma datorata?
multumesc frumos! asa am procedat, i-am contactat si i-am rugat sa nu ma mai deranjeze , absolut deloc.
Va multumesc pentru ajutorul acordat!

Alte discuții în legătură

Probleme cu stingerea unui debit restant lore23 lore23 Buna...!am mai postat legat de acest subiect,dar raspunsul nu m-a ajutat.Am sa va spun ce s-a mai intamplat si va rog sa ma indrumati.Acum aprox 3 ani mi-am ... (vezi toată discuția)
Cum scap de recuperatori lupulescuvictor lupulescuvictor Buna ziua. Am si eu o problema. Am avut un abonament la o anumita firma de telefonie mobila incheiat in data de 23.07.2007. Intre timp fortat de inprejurari ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare- datorie furnizor telefonie maadalin maadalin buna ziua , de curand ( de 2 luni) primesc de la o firma de recuperare ( reditexpress )scrisori ca am o datorie la o fosta factura neachita la unul din ... (vezi toată discuția)