avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Am imprumutat o cunostinta cu niste bani prin contract de garantie cu ipoteca, garantandu-mi cu un teren. Nu mi-a restituit nici macar un leu. Dupa un an am mers la executor. Nu sa prezentat nimeni la primele doua termene. la sfatul executorului am incetat executarea silita pe teren si am solicitat urmarirea altor bunuri si venitturi.
As vrea sa stiu daca e legal si corect ceea ce am facut. va rog si art din codul penal
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:36, 4 Ianuarie 2012
renuntarea ati facut-o dvs si nu executorul. el doar a executat ceea ce ati dispus :)
cautati un cumparator si vindeti bunul prin negociere directa sau faceti publicitate licitatiei prin mijloace proprii- adica platiti anunturi in ziar, contactati agentii imobiliare, etc etc. nu lasati totul pe mina executorului.
de acord cu dvs, dar intreb din nou . ceea ce am facut e legal ?
Terenul cu care a garantat nu acopera imprumutul, in plus e teren arabil are f.f. putina valoare. poate cateva mii de lei( si nu mii de euro cat trebuie sa-mi restituie). Pe mine nu m-a interesat si nu ma intereseaza terenul.
da, e legal, nu sunteti tinut sa va indreptati numai asupra garantiei , ci va puteti indrepta si asupra veniturilor sau altor bunuri, pana va recuperati banii. Asupra terenului aveti prioritate in executare fata de alti eventuali creditori, asta nu inseamna ca numai terenul il puteti executa si nimic altceva.
( nu e nimic de drept penal in problema dvs)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in declaratii jinga_adrian jinga_adrian buna ziua. am imprumutat pe cineva cu o suma de bani printr-un act notarial cu garantie reala mobiliara. garantia era reprezentata de 2 chioscuri ce sunt ... (vezi toată discuția)
Exectare silita bunuri pj+pf Nutulica26 Nutulica26 Buna , familia mea detine in proprietate o casa plus un teren pe care au construit o constructie cu destinatie atelier de productie industriala . Valoarea de ... (vezi toată discuția)
Contract notarial pentru imprumuturi alexandrumartyn alexandrumartyn Buna ziua, Am in gand sa fac un imprumut si am gasit in diverse locuri (internet,flyere,etc) anumite anunturi de genul \\\\"persoana fizica (chiar si PFA) ... (vezi toată discuția)