avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort minori

Incep prin a spune ca locuim in apartamentul parintilor mei(ei stau in alta parte) si avem un copil de 1 an jumate. Momentan sunt in crestere copil si castig mai bine decat sotul meu dar din momentul in care incep serviciul voi castiga mai putin decat el. In cazul unui divort as putea primi custodia copilului iar vizitele sa se faca numai in prezenta mea (cat de dese). Ceea ce nu vreau este ca sotul meu sa nu ia copilul nici macar o zi fara ca eu sa nu fiu prezenta. Motivul este ca el a luat anumite lucruri din casa fara ca eu sa stiu(furt) lucru inacceptabil din punctul meu de vedere iar parintilor lui si lui nu li s-a parut a fi un lucru foarte grav. Pentru a ma asigura de buna crestere a copilului este cazul sa depun plangere? Nu as vrea pentru ca stiu ca exista furt intre soti si nu as vrea sa-i periclitez viitorul mai mult decat este. Adaug ca in momentul in care eu voi incepe serviciul copilul va sta cu tatal meu.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 13:37, 4 Ianuarie 2012
Nu cred ca veti reusi in ceea ce priveste luarea minorului de sot asa cum vreti.
Doar daca se va dovedi ca nu se poate descurca deloc ati avea sanse.
nu stim ce legatura are luarea unor lucruri, care din punctul lui de vedere probabil a presupus ca-i apartin sau are stricta nevoie de ele, cu cresterea si educarea copilului...:-/ daca va planuiti un divort, ar fi bine sa consultati un avocat in privinta detaliilor problemei. La prima "auditie", s-ar putea sa aveti sanse, insa copilul are nevoie de ambi parinti si nu intelegem de ce, mama ar avea mai multe drepturi asupra copilului decat tatal...:confused: si in final, indiferent ce parere aveti despre tatal copilului, nu este el cel pe care l-ati iubit, v-ati casatorit si v-ati dorit un copil cu el ? nu credeti ca in aceste conditii, sau in orice alta conditie, copil are nevoie in egala masura de tata cat si de mama ?
va dorim sanatate si un discernamant limpede si corect, pentru binele si in favoarea copilului.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Lucrurile pe care le-a luat erau strict ale mele si i-au folosit in interes personal nu in interesul familie. Vreau sa aibe o relatie cu tatal sau si sunt dispusa ca in momentul in care va vrea sa-l ia si sa se duca undeva cu el eu sa-mi iau concediu si sa ma duc si eu cu copilul. Daca as face plangere la politie pentru ceea ce a disparut as avea mai multe sanse?
ISIS2, utilizator
in nici un caz nu veti obtine restrangerea dr. tatalui pe aceste motive. consultati un avocat si poate gaseste o solutie viabila.
eu.ro.lex
Cu toata stima, imi permit o relatare off topic.
Am avut vecini care isi "completau" veniturile din fabricile unde lucrau.
Sistemul s-a schimbat, iar cei 3 baieti ai lor au ajuns in ultimul hal de decadere umana-unul a facut puscarie pentru furt din masini, apoi si-a furat angajatorul, ceilalti si-au jucat banii (proveniti din vanzarea apartamentului parintilor) la jocuri mecanice. Tatal lor a muncit pana in ultima clipa, sa-si ajute baietii, a facut cancer de necaz si a murit (relativ tanar)...
Copiii imita, faca ce vad in familie. Vad violenta, vad furt, vad imoralitate-considera ca asa e bine....
Vad multi tineri care, provenind din familii inchegate, au, la randul lor, relatii de durata; nu acelasi lucru se intampla cu tinerii proveniti din familii destramate; cred ca sunteti de buna credinta cand afirmati necesitatea existentei tatalui in viata copilului, daca aveti o familie fericita si principala preocupare comuna este fericirea copilului.
Nu putem afirma acelasi lucru despre un parinte care agreseaza mama copilului, care-si urmareste "drepturile" doar pentru a se razbuna pe mama.
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Tutela D.ana89 D.ana89 Situatia: minor 8 luni, locuiam singuri in casa parintilor mei. Sotul si-a facut bagajul, fara a-i pasa de sotie si copil si a plecat la mama lui. Interes prea ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil rezultat din concubinaj Elbi28 Elbi28 Buna ziua, Un prieten locuieste in Italia si are un baietel de 5 ani, provenit dintr-o relatie de concubinaj care a durat 6 ani. Baietelul locuieste acum ... (vezi toată discuția)
Marire program vizita minor corne_daria corne_daria buna seara.va rog sa imi acordati ajutorul cu sfaturi daca este posibil.am divortat in urma cu 8luni,iar fetita care atunci avea 9 luni mi-a fost incredintata ... (vezi toată discuția)