avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incheierea mai multor contract de munca simultan
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incheierea mai multor contract de munca simultan

Hello,

Se poate sa imi spuneti si mie ce inseamna, din punct de vedere legislativ, sa inchei, ca salariat, mai multe contracte de munca? Ce conditii trebuie indeplinite? Stiu ca pe Cartea de munca nu poate aprarea decat un singur contract de munca si ca partea de cotizatie catre stat este conform cu timpul lucrat.

Va multumesc!
Weekend placut!

Monici
Cel mai recent răspuns: antonia___ , utilizator 22:22, 2 Octombrie 2009
Conform art. 35 din Codul muncii, orice salariat caruia legea nu-i interzice in mod expres, are dreptul de a cumula mai multe functii, in baza unor contracte individuale de munca, sub rezerva declararii fiecarui angajator a locului unde exercita functia pe care o considera de baza.
Acesta semnifica, de fapt, un alt angajator – in intelesul art. 14 din acelasi cod. Nimic nu interzice insa cumulul de functii la acelasi angajator.
Pot exista doua (sau, dupa caz, mai multe) contracte individuale de munca si un singur carnet de munca, deoarece, pe de o parte, cumulul de functii este permis in temeiul art. 35 din Codul muncii, dar, pe de alta parte, conform art. 2 alin. (2) si art. 3 din Decretul nr. 92/1976 privind carnetul de munca5 pentru fiecare persoana se poate intocmi un singur carnet de munca, care de regula se pastreaza la angajatorul unde salariatul isi declara functia de baza, Oricare dintre angajatorii la care cel in cauza presteaza munca, in afara celui unde exercita functia de baza, are calitatea de ”angajator la care se cumuleaza. numai la angajatorul de baza are loc deducerea personala din venitul net lunar salarial, conform art. 56 alin. (1) din Codul fiscal.
Activitatea care se desfasoara la angajatorul la care se cumuleaza va fi dovedita printr-o adeverinta de vechime in munca - eliberata de acesta la incetarea raportului de munca si certificata de inspectoratul teritorial de munca. Ea se va inregistra in carnetul de munca de catre “pastratorul” legal al acestuia
Monici a scris:

Hello,

Se poate sa imi spuneti si mie ce inseamna, din punct de vedere legislativ, sa inchei, ca salariat, mai multe contracte de munca? Ce conditii trebuie indeplinite? Stiu ca pe Cartea de munca nu poate aprarea decat un singur contract de munca si ca partea de cotizatie catre stat este conform cu timpul lucrat.

Va multumesc!
Weekend placut!

Monici


Cumulul de funcţii reglementat de Codul muncii presupune existenţa mai multor contracte de muncă, indiferent de tipul lor. Este admisibil cumulul de funcţii chiar în interiorul aceluiaşi angajator.
In carnetul de munca se inscrie functia de baza, iar salariul primit pentru toate contractele individuale de munca incheiate se va lua in calcul la stabilirea pensiei.
Este interzis cumulul de functii , in situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.
Buna ziua,

Imi puteti spune va rog daca in ceea ce priveste cumulul de functii, acesta este posibil si in cazul a 2 contracte individuale de munca - ambele de 8 ore?

Ma refer la o situatie in care de exemplu, am demisionat de la un loc de munca dar in perioada celor 15 zile de preaviz semnez un alt contract de munca la o alta firma, cele 2 contracte suprapunandu-se pentru o durata de cateva zile. Ambele contracte sunt full-time.

Va multumesc mult pentru ajutor !!!!
1. Nu exista nici o incompatibilitate. Este permisa de lege situatia dvs.
2. Cititi si raspunsurile anterioare de pe acest topic.
Va multumesc mult pentru raspuns!
Week-end placut!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul de functii!! ContSters9917 ContSters9917 Am o intrebare Un salariat poate avea la acelasi angajator 2 sau mai multe contracte individuale de munca avand functii diferite si beneficiind de salariul ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca lia19 lia19 Cum este legal sa se procedeze in cazul in care un salariat are doua contracte individuale de munca.Ma refer la sporul de vechime.Este legal sa-l primeasca ... (vezi toată discuția)
2 joburi la acelasi patron? neon butterflies neon butterflies daca sunt angajat cu 8 ore la un patron, in ce conditii mai pot desfasura o alta activitate la acelasi loc de munca? (vezi toată discuția)