va multumesc pentru informatie. si as mai avea inca o intrebare : am un card de salariu pe care mii la blocat casa de pensii pentru un debit 10800 Ron .ce pot sa fac sa il deblochez pensia de invaliditate o iau prin cupon postal.
Mergeti la banca unde aveti contul blocat si explicati-le ca legea nu permite poprirea intregului salariu.
Art. 409 C.p.civ.
Salariile si alte venituri periodice realizate din munca, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii; b) pana la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Popriri salarii
kimwhite
hristos a inviat! am si eu o mare nedumerire.poate stioe cineva sa imi raspunda...am o restanta la o banca cea de la care imi ridic si salariul am revenit la ... (vezi toată discuția)
Poprire salar
CORNEA ADRIAN
Am primit la institutie de la Administratia Finantelor Publice poprire pe salar. Va rog sa imi spuneti care este procentul maxim din salariu care poate sa mi ... (vezi toată discuția)