avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... factura neplatita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

factura neplatita

in august 2008 am facut un abonament la telefonie mobila pe care l-am platit pana in noiembrie 2008. dupa ce perioada se prescrie?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 13:17, 4 Ianuarie 2012
3 ani de la ultima plata, asta in cazul in care nu v-au dat in judecata in cei 3 ani.
Altfel, in noiembrie 2011 s-a prescris.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
Marcel Mihalache, Avocat
va multumesc pentru informatie. si as mai avea inca o intrebare : am un card de salariu pe care mii la blocat casa de pensii pentru un debit 10800 Ron .ce pot sa fac sa il deblochez pensia de invaliditate o iau prin cupon postal.
Mergeti la banca unde aveti contul blocat si explicati-le ca legea nu permite poprirea intregului salariu.

Art. 409 C.p.civ.
Salariile si alte venituri periodice realizate din munca, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii;
b) pana la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri salarii kimwhite kimwhite hristos a inviat! am si eu o mare nedumerire.poate stioe cineva sa imi raspunda...am o restanta la o banca cea de la care imi ridic si salariul am revenit la ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie ciobanc ciobanc am o restanta la plata unui credit;sunt pensionara; care este procentul maxim care se poate popri (vezi toată discuția)
Poprire salariu iuliana moraru iuliana moraru Buna ziua! Am facut mai multe credite pentru nevoi personale, fara garantii si am deja puse doua propriri pe salariu in cuantum de 400 lei. Salariul meu este ... (vezi toată discuția)