avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire la servici din CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire la servici din CCC

Daca unei persoane ii expira CCC la 01.01.2012 si nu a dat nici un semn, in sensul ca nu a anuntat nici ca vine, nici ca nu mai vine la servici, eu am dreptul, in calitate de angajator, sa-i desfiintez ctr de munca?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:41, 10 Ianuarie 2012
teoretic da.in ziua urmatoare expirarii cic trebuie sa revina la servici. il puteti concedia disciplinar pentru absente nemotivate
Dar nu exista, undeva in lg, o prevedere conform careia, angajatorul este obligat sa primeasca o pers care se intoarce din ccc, neavand voie sa-l concedieze timp de 6 luni?
Depinde in ce baza a beneficiat de CCC? ... daca a beneficiat in baza OUG nr.148/2005 atunci nu exista asa ceva ... daca a beneficiat in baza OUG nr.111/2010 atunci exista o interductie de concediere pe o perioadea de pana la 6 luni de la revenirea din CCC.

In speta, se poate emite decizia de incetare a suspendarii c.i.m. si apoi o pontati nemotivata urmand apoi sa procedati la cercetarea disciplinara in vederea sanctionarii acesteia.
A beneficiat in baza OUG 148/2005, avand in vedere ca este in concediu din ianuarie 2010. Pe perioada CCC, curge atat vechimea in munca, cat si pentru pensii, sanatate, chiar daca cim este suspendat, corect?
1. Daca a beneficiat in baza OUG nr.148/2005 atunci nu exista nicio interdictie privind concedierea dvs ....

2. Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.

Alte discuții în legătură

Vechimea in specialitate vasilchia vasilchia din 2 ian.2010 pana la 2 ian 2012 a fost in concediu pentru crestere copil ( primul copil); din 14 iulie 2012 si in prezent este in CCC al 2-lea copil. Ma ... (vezi toată discuția)
Vechime in serviciu amiandinico amiandinico Conform alin.7 al art.18 din O.U.G.nr.148/2005 , perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani, in cazul ... (vezi toată discuția)
Este vechime in munca? retromusculo retromusculo Este considerata vechime in munca perioada in care sunt in concediu de crestere a copilului de pana la 2 ani? (vezi toată discuția)