avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

concediul medical afecteaza zilele de concediu de odihna?
dar ce de risc maternal sau prenatal si postnatal?
multumesc de raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:31, 4 Ianuarie 2012
Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

In principiu , raspunsul este afirmativ ... chiar daca se incalca o hotarare a Curtii Europene de Justitie pronuntata la data de 20 ianuarie 2009, de interpretare a dispozitiilor art. 7 din Directiva 2003/88

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna corynus corynus buna seara!imi puteti spune si mie la cate zile de concediu de odihna am drepul anul acesta in perioada 27.08-31.12.2012,mentionez ca in perioada ... (vezi toată discuția)
Concediul medical afecteaza concediul de odihna? vux vux Avand in vedere prevederile art. 145 (2) ale Codului Muncii, conform carora concediul de odihna anual se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an ... (vezi toată discuția)
Concediul medical GainaLuana GainaLuana Afecteaza concediul medical atunci cind imi iau concediul de odihna? (vezi toată discuția)