buna seara!imi puteti spune si mie la cate zile de concediu de odihna am drepul anul acesta in perioada 27.08-31.12.2012,mentionez ca in perioada 01.01-26.08.2010 am fost in concediu medical si risc maternal,iar din 26.08.2010-26.08.2012 am fost in concediu de crestere copil.
Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
Dispozitiile art. 145 alin. (2) din Codul muncii potrivit carora concediul de odihna se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat nu mai sunt aplicabile pentru situatiile in care salariatii au fost in concediu medical, potrivit unei ia Curtii Europene de Justitie, pronuntata la data de 20 ianuarie 2009, prin care s-a interpretat art. 7 alin.(1) din Directiva 2003/88.
In concluzie, concediul medical nediminuand durata concediului de odihna, salariata va avea dreptul la concediul de odihna pentru anul 2012 si pentru perioada in care se afla in concediu de maternitate.
Hotararea Curtii Europene de Justitie este obligatorie pentru instantele din Romania, fapt pentru care pentru a beneficia de avanatajele acesteia, va trebui sa se actioneze in instanta angajatorul.
Concediu de odihna
folostina
Salutare , numele meu este Alexandru Folostina , am si eu o intrebare, sunt in concediu medical de un an si jumatate fiind bolnav de cancer , concediu medical ... (vezi toată discuția)