avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna

Daca in 5 luni intru in concediului de maternitate mai am dreptul la concediu de odihna?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:37, 3 Ianuarie 2014
Art. 145 alin. 2 din Codul muncii prevede faptul ca, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Dispozitia legala: “se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic” nu mai este aplicabila in ceea ce priveşte concediul medical, dupa ce Curtea Europeana de Justiţie, printr-o hotarare preliminara pronunţată la data de 20 ianuarie 2009, a dat o interpretare dispoziţiilor art. 7 din Directiva 2003/88.

In concluzie, concediul medical nediminuand durata concediului de odihna, veti avea dreptul la concediul de odihna si pentru perioada in care vai aflat in concediu de maternitate.

Mai multe detalii despre acest subiect gasiti aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co ptr salariatele insarcinate ileanabogdaneci ileanabogdaneci Buna ziua, as vrea sa imi raspundeti la o intrebare: salariatele au dreptul la tot concediul de odihna din timpul unui an calendaristic sau proportional cu ... (vezi toată discuția)
Zile concediu de odihna cuvenite inainte de concediu prenatal antoaneta_niculae antoaneta_niculae Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca la calculul zilelor de concediu de odihna se ia in considerare perioada concediului prenatal si postnatal. Va ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna corynus corynus buna seara!imi puteti spune si mie la cate zile de concediu de odihna am drepul anul acesta in perioada 27.08-31.12.2012,mentionez ca in perioada ... (vezi toată discuția)