avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CO ptr salariatele insarcinate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CO ptr salariatele insarcinate

Buna ziua, as vrea sa imi raspundeti la o intrebare: salariatele au dreptul la tot concediul de odihna din timpul unui an calendaristic sau proportional cu timpul lucrat pana la inceperea concediului medical de sarcina?Daca se poate sa imi dati si legislatia actuala care reglementeaza aceasta situatie. Lucrez intr-o institutie publica, sector bugetar. Va multumesc mult pentru amabilitate!
sa aveti o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:41, 12 Aprilie 2013
1. Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

2. Dispozitia respectiva nu mai este aplicabila dupa ce Curtea Europeana de Justitie, printr-o hotarare preliminara pronuntata la data de 20 ianuarie 2009, a dat o interpretare dispozitiilor art. 7 din Directiva 2003/88. Prin urmare concediu medical nu mai diminueaza concediul de odihna.

3. In concluzie, concediul medical nediminuand durata concediului de odihna, salariata va avea dreptul la concediul de odihna pentru anul 2013 si pentru perioada in care se afla in concediu de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna valieuin valieuin Daca in 5 luni intru in concediului de maternitate mai am dreptul la concediu de odihna? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna corynus corynus buna seara!imi puteti spune si mie la cate zile de concediu de odihna am drepul anul acesta in perioada 27.08-31.12.2012,mentionez ca in perioada ... (vezi toată discuția)
Concediu medical si concediu odihna ContSters277388 ContSters277388 Daca un salariat are in cursul anului concediu medical se reduce durata concediului de odihna cu perioada de concediu medical?Exista cedru legal pt.acest ... (vezi toată discuția)