avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

Buna ziua , tatal meu este nascut in 1957 - 16 aprilie ,a inceput sa lucreze din 1974 si pana in prezent , are si 22 ani de grupa a 2 a.care este varsta care ar trebui sa iasa la pensie anticipat . Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 15:57, 4 Ianuarie 2012
La implinirea varstei de 60 de ani poate solicita pensie anticipata partial (cu penalizare) daca are un stagiu de cotizare de min. 35 ani sau pensie anticipata (fara penalizare) daca are un stagiu minim de cotizare de 43 de ani.
Dar tot la 60 de ani poate sa iasa de drept la pensie pentru limita de varsta deoarece are o reducere a varstei standard de pensionare cu 5 ani pentru cei 22 de ani de grupa a 2-a, daca sunt cu 100%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre data de pensionare nick100 nick100 Un barbat nascut in aprilie 1957, cu vechime in munca de 37 de ani din care 19 ani si 4 luni lucrate in grupa a II-a; armata 1 an si 4 luni;... cand se poate ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare ContSters312083 ContSters312083 Buna ziua, Am si eu o intrebare la dumneavoastra,as vrea sa aflu si eu la ce varsta pot iesi la pensie daca am 57 de ani ( nascut in 1957) ,40 de ani de ... (vezi toată discuția)
Despre varsta si data pensionararii nick100 nick100 Un barbat nascut in aprilie 1957, cu vechime in munca de 38 de ani din care 20 ani si 4 luni lucrate in grupa a II-a; armata 1 an si 4 luni;... cand se poate ... (vezi toată discuția)