avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita pt un credit fara garantii
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita pt un credit fara garantii

ce se intampla daca se ajunge la executare silita in cazul unui credit fara garantii si fara bunuri pe numele executatului?
Cel mai recent răspuns: eu_inginer , utilizator 21:53, 4 Ianuarie 2012
poprire salariu
daca bunurile sunt pe numele sotului pot fi executate? si daca nu acopera suma ce se intampla? la un salariu de 400 ron net cat au dreptul sa opreasca?
1/3 din salariu e poprirea...

bunurile sotului pot fi executate depinde cand au fost dobandite inainte sau dupa casatorie. La fel si creditul a fost luat inainte sau dupa casatorie
au fost dobandite dupa casatorie la fel si creditul.
in aceasta situatie fiind bunuri comune, chiar daca sunt pe numele sotului se poate face partaj si se vor executa silit doar jumatatea dvs

in functie de contractul de credit de la banca, pot fi executate in totalitate bunurile comune daca se dovedeste ca au fost achizitionate cu banii din credit. Deobicei banca solicita acordul sotulului pt acordarea creditului, atunci el va fi codebitor in contract ( deci e la fel de bun de plata ca si dvs).

sotii au bunurile si datoriile sunt comune:oops: (indiferent pe al cui nume sunt sau sunt trecuti ambii), exceptie fac doar mostenirile - care nu sunt niciodata bun comun

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu tatiananae81 tatiananae81 Buna ziua, am si eu o intrebare In urma unei executari silite a unui credit ipotecar, poprirea pe salariu se face doar la cel pe numele caruia este creditul ... (vezi toată discuția)
Codebitor contract credit iuliap01 iuliap01 Buna ziua, In 2008 am semnat ca si codebitor la un contract de credit ioptecar de la [editat] Imprumutatul ar fi trebuit sa fie viitorul meu sot ... (vezi toată discuția)
Fals si executare silita eniko70 eniko70 Ma confrunt cu urmatoarea situatie: sotul meu a facut imprumut la 2 banci fara stirea mea, iar la una dintre ele , avand nevoie si de semnatura mea fiind ... (vezi toată discuția)