avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită infiintare poprire venit
Discuție deschisă în Executare silită

infiintare poprire venit

Buna seara, am urmatoarea situatie si intreband aici poate ma ajuta cineva:

Sunt in executare silita pentru un credit de nevoi personale - adresa de infiintare a popririi primita azi, decizie in sedinta din octombrie

Sunt insarcinata in 6 luni si mai stau la birou inclusiv luna martie 2012... din 1 aprilie intru in concediu medical prenatal/postnatal, dupa care aplic pentru indemnizatia de maternitate.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. am inteles ca in conformitate cu articolul 452 din codul de procedura civila, angajatorul poate sa amane cel mult 6 luni virarea sumelor in contul executorului bancar desemnat.... este corect, sau acest articol se refera doar la popririle pentru persoane juridice care mai au un ragaz de 6 luni pana sa isi plateasca datoriile?
2. daca se poate amana cu 6 luni exercitarea popririi, aceste 6 luni se calculeaza din data primirii instiintarii (ianuarie 2012) sau din data deciziei (octombrie 2011)?
3. avand in vedere ca eu mai sunt platita din salariu inca 3 luni.... dupa care voi avea cele 126 zile de concediu prenatal/postnatal, acest concediu este supus popririi... adica angajatorul este obligat sa vireze executorului bancar si veniturile din concediul medical de maternitate? Am citit in articolul 409 din codul de procedura civila ca ajutoarele pentru incapacitate temporara de munca nu pot fi urmarite pentru popriri.... veniturile din concediu prenatal/postnatal se incadreaza la sectiunea ajutoare pentru incapacitate temporara de munca?
4. eu voi incepe sa incasez ajutorul de maternitate incepand cu luna august 2012.... deci inca 3 luni sunt platita din salariu, iar 4 luni din concediu medical prenatal/postnatal.... pot cumva sa ma strecor aceste 7 luni fara sa mi se opreasca din venituri?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:31, 5 Ianuarie 2012
angajatorul este tert poprit si este obligat sa puna in aplicare poprirea imediat , sub sanctiunea unei amenzi contraventionale si indisponibilizarea conturilor sale. deci odata ce vine adresa de infiintare a popririi va asigur ca va fi pusa imediat in aplicare.
poprirea se pune pe salariu, execeptie ajutoarele/indemnizatiile de care veti beneficia

daca aveti motive contestati executarea si solicitati suspendarea executarii, sa castigati acest ragaz. sau incercati sa ajungeti la o intelegere cu creditorul. de asemenea sa aveti in vedere ca poate executa orice bun mobil sau imobil proprietatea dvs chiar daca e negarantat creditul
Din cate inteleg, angajatorul este obligat sa vireze 1/3 din venitul pe urmatoarele 3 luni, adica atata timp cat incasez venituri din salariu.
Dupa aceste 3 luni, inceteaza pur si simplu sa mai vireze in contul executorului, sau trebuie sa il instiinteze ca am intrat in concediu medical prenatal/postnatal, dupa care voi fi in concediu de crestere a copilului si ca nu mai prestez servicii pentru societate?

Sunteti sigur ca acest concediu prenatal/postnatal este considerat concediu medical, adica intra la categoria incapacitate temporara de munca si ca nu poate fi atacat de catre executor?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
ContSters70762, utilizator
Nastere usoara,

Doamna, nu vi se poate da un raspuns 100% sigur, ptr ca legea nu este clara. Opinia mea este ca nu se poate popri decat venitul salarial si/sau din pensie pentru vechime in munca. Nu se pot urmari silit prin poprire banii pentru un concediu medical, sigur nu si indemnizatia de crestere copil.

Multa sanatate,
Multumesc mult pentru raspuns, dar cum putem proceda in acest caz... pur si simplu nu platim, sau ii anuntam la momentul respectiv ca sunt in concediu de maternitate? Daca nu ii contactam in niciun fel, ce se poate intampla... mai ales ca vorbim aici doar de 2-3 luni cat mai primesc salariu, dupa care intru in concediu?
Nu trebuie sa faceti nimic. angajatorul va plati... 1/3 din salariu, cat veti avea salariul, apoi va anunta executorul ca nu vi se mai plateste salariul fiind in concediu medical. indemnizatia nu v-o plateste angajatorul, asa ca nu e cazul.

Alte discuții în legătură

Poprire pe concediu de sarcina si lauzie nukytza nukytza Buna ziua, In mai 2013 a fost instituita o poprire pe contul meu bancar in urma unei decizii de executare silita pentru un contract de imprumut de la o ... (vezi toată discuția)
Poprire concediu prenatal/postnatal gabrielstr gabrielstr Buna seara, Sotia mea este insarnicata si, din pacate, are poprire, pentru un credit neplatit, de 1/3 din salariu. Intrebarea mea este daca veniturile din ... (vezi toată discuția)
Poprire salariala in concediul medical Aurici88 Aurici88 Se poate retine in continuare din salariu pentru dosarele de executare silita deja incepute daca salaratul are cancer si isi ia concediu medical? Dar in cazul ... (vezi toată discuția)