avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general societate nou infiintata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

societate nou infiintata

Cum ma sfatuiti sa procedez cu cheltuielile de constituire ptr.o soc.nou infiintata,sa le capitalizez prin cont 201 si sa le amortizez sau sa le includ direct pe cheltuieli ? Soc.nu a avut activitate pana in luna noiembrie si nu a inregistrat profit.
Ce registre obligatorii trebuiesc achizitionate ptr.firma noua ?
Se mai inregistreaza la Admin.Financiara (snuruite,parafate) vre-un registru ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:47, 4 Ianuarie 2012
Va trebuie registrul unic de control, registrul de evidenta fiscala pentru calculul impozitului pe profit(acestea doua se cumpara de la finante), regitrele de cumparari si vanzari daca sunteti platitor de tva, registru de casa, registru nir.
Nu se snuruiesc si nici nu se declara la finante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfat in legatura cu pfa sensoaltec sensoaltec buna, am un pfa deschis de aproape 2 luni. sunt neplatitor de tva si am inteles ca nu am nevoie de registru unic de control si de registru evidenta fiscala. ... (vezi toată discuția)
Firma noua corinams corinams Buna ziua, am infiintat o firma, nu stiu daca acum se mai elibereaza anexa la certificatul de inregistrare si daca da, care este procedura. Si mai am o ... (vezi toată discuția)
Amortizare birotica cristian_conea cristian_conea Care sunt conditiile pt.a se calcula amortizare pt. niste articole de birotica (am citit undeva ca trebuie sa aibe o valoare de peste 1800 lei). Sunt titular ... (vezi toată discuția)