avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma noua
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma noua

Buna ziua, am infiintat o firma, nu stiu daca acum se mai elibereaza anexa la certificatul de inregistrare si daca da, care este procedura.
Si mai am o intrebare, in cat timp de la infiintarea firmei trebuie sa ma duc la Administratia financiara pentru eliberare CIF si cu ce acte, si daca mai sunt alte demersuri care trebuie facute dupa infiintare firma noua.

Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 14:51, 6 August 2011
Odata cu eliberarea certificatului de inmatriculare, trebuie sa primiti de la Registru si un certificat de inregistrare chiar si numai pentru sediul social.
La fisc va prezentati in termen de 15 zile si depuneti declaratia 010, prin care inregistrati firma, stabiliti vectorul fiscal (ce contributii veti plati) si daca veti fi sau nu platitor de TVA.
Va achizitionati registrele contabile (registrul jurnal, registrul inventar, jurnal de cumparari, jurnal de vanzari, registrul de incasari si plati care trebuie snuruit si parafat de fisc) si tot de acolo va luati registrul unic de control. va faceti stampila. Apoi, aveti grija ca din luna urmatoare sa depuneti declaratiile lunare necesare, chiar daca sunt pe 0, altfel sunteti pasibil de amenda. Va achizitionati facturier si chitantier. Faceti o decizie scrisa prin care stabiliti pentru anul in curs numerele alocate pentru facturiere si chitantiere. Mai sunt multe, dar depind de profilul activitatii dvs si daca aveti sau nu salariati, si daca va veti desfasura activitatea numai in tara sau si in afara.
cum sa nu aveti anexa la CIF este mentioant administratorul si partile sociale, adresa sediu social.


ATENTIE- daca nu aveti certificat constataor si pentru activitatiile autorizate la sediu sau in afra sediului social nu puteti pe firma sa realizati venituri, nu aveti activitati autorizate.

incepand din momentul preluari de la ORC a CIF aveti obligatia sa respectati legea contabilitataii, regoistrele obligatorii de achizitionat: Rgistrul Unic de Control, Registrul privind modul de calcul al impozitului pe profit adca este cazul, Jurnalul de cumparari si jurnalul de vanzari indiferent ca sunteti sau nu platitor de tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat e obligatorie; ce registre sunt necesare pentru o intreprindere individuala cu norma de venit si neplatitoare tva? criandra criandra la 1 februarie 2011,sotul a inceput activitatea pt. ii(fabricarea de mobila) la norma de venit si neplatitoare TVA....Povestea e urmatoarea: Pe 30 ian am ... (vezi toată discuția)
Intreprinderea individuala neplatitoare de tva dutadaniela dutadaniela Ce documente contabile (registre, jurnale, etc) se tin si sunt obligatori in cazul unei Intreprinderi Individuale neplatitoare de TVA cu activitate principala ... (vezi toată discuția)
Sunt in curs de ifintare pfa vladut2 vladut2 Sunt in curs de infintare PFA, dar inca nu sunt inregistrat la registrul comertului. Daca cumpar un echipament pentru firma, acum inainte de a fi inregistrata, ... (vezi toată discuția)