Ce documente contabile (registre, jurnale, etc) se tin si sunt obligatori in cazul unei Intreprinderi Individuale neplatitoare de TVA cu activitate principala : Parcuri pentru rulote, campinguri si tabere ?
Contabilitatea unei intreprinderi individuale (fosta AF) pe care trebuie sa o tineti si dvs. este cea in partida simpla, precum PFA , urmand ca in cazul in care aveti angajati sa respectati legislatia in vigoare si sa aveti documentele solicitate unei societati comerciale pentru angajati: carnetele de protectia muncii, caietul anagajatilor, evidenta impozitelor pentru fiecare angajat, etc.
Veti avea Registru de incasari si plati, Jurnal de Vanzari, Jurnal de Cumparari, Registrul de Inventar.
Puteti emite facturi, deoarece Intreprinderea va fi inregistrata fiscal, vi se atribuie CUI si aveti facturier si chitantier.
Referitor la inregistrarea ca neplatitor de TVA,dupa parerea mea, aceasta nu este o afacere, decat aparent.
Contabilitate p.f.a.
sama
sunt p.f.a. de 3 zile, va rog sa-mi spuneti ce fel de registre si ce documente trebuiesc intocmite/
ce fel de contabilitate se tine si cum?
am inteles ca iti ... (vezi toată discuția)
Firma noua
corinams
Buna ziua, am infiintat o firma, nu stiu daca acum se mai elibereaza anexa la certificatul de inregistrare si daca da, care este procedura.
Si mai am o ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.