avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intreprinderea Individuala neplatitoare de TVA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intreprinderea Individuala neplatitoare de TVA

Ce documente contabile (registre, jurnale, etc) se tin si sunt obligatori in cazul unei Intreprinderi Individuale neplatitoare de TVA cu activitate principala : Parcuri pentru rulote, campinguri si tabere ?

Multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 21:33, 2 August 2011
Contabilitatea unei intreprinderi individuale (fosta AF) pe care trebuie sa o tineti si dvs. este cea in partida simpla, precum PFA , urmand ca in cazul in care aveti angajati sa respectati legislatia in vigoare si sa aveti documentele solicitate unei societati comerciale pentru angajati: carnetele de protectia muncii, caietul anagajatilor, evidenta impozitelor pentru fiecare angajat, etc.

Veti avea Registru de incasari si plati, Jurnal de Vanzari, Jurnal de Cumparari, Registrul de Inventar.

Puteti emite facturi, deoarece Intreprinderea va fi inregistrata fiscal, vi se atribuie CUI si aveti facturier si chitantier.

Referitor la inregistrarea ca neplatitor de TVA,dupa parerea mea, aceasta nu este o afacere, decat aparent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat e obligatorie; ce registre sunt necesare pentru o intreprindere individuala cu norma de venit si neplatitoare tva? criandra criandra la 1 februarie 2011,sotul a inceput activitatea pt. ii(fabricarea de mobila) la norma de venit si neplatitoare TVA....Povestea e urmatoarea: Pe 30 ian am ... (vezi toată discuția)
Contabilitate p.f.a. sama sama sunt p.f.a. de 3 zile, va rog sa-mi spuneti ce fel de registre si ce documente trebuiesc intocmite/ ce fel de contabilitate se tine si cum? am inteles ca iti ... (vezi toată discuția)
Firma noua corinams corinams Buna ziua, am infiintat o firma, nu stiu daca acum se mai elibereaza anexa la certificatul de inregistrare si daca da, care este procedura. Si mai am o ... (vezi toată discuția)