Sunt divortata, copiii(2) mi s-au incredintat mie dar nu am reusit sa fac partajul. Autoturismul care este considerat bun comun ( cu toate ca a fost cumparat cu banii mei primiti ca ordonanta) mi-a fost lasat sa-l folosesc in interesul copiilor, dar este pe numele lui, pentru ca la cumpararea autoturismului s-a fofilat in asa fel incat sa il treaca numai pe numele lui. Acum ma acuza ca ma da in judecata ca folosesc cu acte false autoturismul, si vrea sa imi faca act de vanzare cumparare ca sa-l pot trece pe numele meu. Ca sa-l inmatriculez pe numele meu trebuie sa platesc taxa de poluare, care dupa noile legi este foarte mare ? Cum pot sa evit acest lucru?
Sunteti dezinformata,stati linistita nu trebuie sa platiti nimic .Pana faceti partajul bunul este comun,sotul dvs nu are cum sa va faca contract pe un comun detinut n devalmasie.Vedeti ca el nu are dreptate ,vrea sa va manipuleze.
E cazul totusi al surorii mele si o ameinta ca-i face plangere penala la Politie ca ii face revizia fara sa detina actele in original. El nu a vrut sa -i transmita actele in original si ea detine numai o copie. Pentru partaj stim ca este un proces lung costisitor cu toate ca ea are dovezi (fisele fiscale si actele de primire a ordonantei) ca a adus venituri in casa de 4-5 ori mai mari ca ale lui. El la pensia alimentara a adus numai declaratia de impunere la un PFA cu norma de venit si in prima faza i s-a impus sa plateasca doar 50 lei/ copil. Ce sanse are sa castige partajul numai cu proba cu inscrisuri si eventual martori, ca nu are pretentii sa mai scoata de la el decat acest autoturism pe care ea il foloseste. Cu el nu se poate discuta si ce are de transmis ii transmite prin copiii cu toate ca ea la sfatuit sa nu mai implice copiii in problemele pe care le au ei de rezolvat.
Multumesc pentru informatiI, am scris in numele surorii mele, dar nu cred ca o sa se inteleaga cu el caci nu discuta aceste probleme cu ea ci le transmite si o ameninta ca o reclama la Politie prin copiii. Si cu acest fapt nu suntem impacate, ca o denigreaza in fata copiilor si ca ii hartuieste citindu-le lor deciziile din instanta si intampinarile lui in proces, dar nu stim cum sa procedam sa-l determinam sa nu mai implice copiii in aceste probleme si cand este cu ei sa se ocupe chiar sa discute cu ei despre strict problemele lor.
din pacate, in acest caz, trebuie sa faca partaj. ma gandesc, ca trebuie o hotarare judecatoreasca in acest sens, pentru ca altfel este o vanzare cumparare intre doua persoane si este posibil sa platiti taxa.
vorbiti si cu un notar sa vedeti daca este mai avantajos prin notariat.