avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Depasire venituri 100.000 euro
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Depasire venituri 100.000 euro

Art. 103: Definiţia microîntreprinderii

În sensul prezentului titlu, o microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:

c )a realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei a 100.000 euro;
Pentru a nu trece la impozit pe profit se tine cont de toate veniturile ( 704,707,765,766, .... ) sau numai de cifra de afaceri.
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: florence_nann , utilizator 06:13, 20 Noiembrie 2008
In cazul microintreprinderilor baza de impozitare este total venituri, total clasa 7...Cand aceasta depaseste contravaloarea in lei a sumei de 100000 euro vezi Cod fiscal art 107-108-109..
tanti florance? nu chiar toate din clasa 7-.......
asa e ,wia ai dreptate m-a furat valul...bine ca ai fost p'aproape...si bine informata!
ART. 108 Baza impozabila
Codul Fiscal 2008/TITLUL IV Impozitul pe veniturile microintreprinderilor
(1) Baza impozabila a impozitului pe veniturile microintreprinderilor o constituie veniturile din orice sursa, din care se scad:
a) veniturile din variatia stocurilor;
b) veniturile din productia de imobilizari corporale si necorporale;
c) veniturile din exploatare, reprezentand cota-parte a subventiilor guvernamentale si a altor resurse pentru finantarea investitiilor;
d) veniturile din provizioane;
e) veniturile rezultate din anularea datoriilor si a majorarilor datorate bugetului statului, care nu au fost cheltuieli deductibile la calculul profitului impozabil, conform reglementarilor legale;
f) veniturile realizate din despagubiri, de la societatile de asigurare, pentru pagubele produse la activele corporale proprii.
(2) In cazul in care o microintreprindere achizitioneaza case de marcat, valoarea de achizitie a acestora se deduce din baza impozabila, in conformitate cu documentul justificativ, in trimestrul in care au fost puse in functiune, potrivit legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon 100.000 euro cateldestept cateldestept La calculul plafonului de 100.000 euro se iau in calcul veniturile inregistrate in 766 si 765? Dar veniturile din 7583? (vezi toată discuția)
Impozit 3 % mona_genes mona_genes impozitul de 3 % se aplica la veniturile din vanzari sau la toata clasa 7(in cazul meu variatia stocurilor si venituri din sconturi obtinute )? (vezi toată discuția)
Diferente curs imprumut asociati microintreprindere andrei_k andrei_k diferentele de curs favorabile, obtinute din reevaluarea lunara a imprumuturilor in valuta pe termen lung de la asociati, se constituie ca venituri ce se supun ... (vezi toată discuția)