avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1936 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA plafon 100.000 euro
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

plafon 100.000 euro

La calculul plafonului de 100.000 euro se iau in calcul veniturile inregistrate in 766 si 765? Dar veniturile din 7583?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 14:38, 13 Decembrie 2011
Art. 108 din legea codului fiscal
(1) Baza impozabila a impozitului pe veniturile microintreprinderilor o constituie veniturile din orice sursa, din care se scad:
a) veniturile din variatia stocurilor;
b) veniturile din productia de imobilizari corporale si necorporale;
c) veniturile din exploatare, reprezentand cota-parte a subventiilor guvernamentale si a altor resurse pentru finantarea investitiilor;
d) veniturile din provizioane;
e) veniturile rezultate din anularea datoriilor si a majorarilor datorate bugetului statului, care nu au fost cheltuieli deductibile la calculul profitului impozabil, conform reglementarilor legale;
f) veniturile realizate din despagubiri, de la societatile de asigurare, pentru pagubele produse la activele corporale proprii.
(2) In cazul in care o microintreprindere achizitioneaza case de marcat, valoarea de achizitie a acestora se deduce din baza impozabila, in conformitate cu documentul justificativ, in trimestrul in care au fost puse in functiune, potrivit legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire venituri 100.000 euro Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Art. 103: Definiţia microîntreprinderii În sensul prezentului titlu, o microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplineşte ... (vezi toată discuția)
Impozitarea minusului rezultat din reevaluare imobil olimpia63 olimpia63 vreau sa stiu daca in urma reevaluarii unui imobil valoarea acestuia a scazut, minusul inregistrat in contabilitatea firmei se impoziteaza? (vezi toată discuția)
Impozit 3 % mona_genes mona_genes impozitul de 3 % se aplica la veniturile din vanzari sau la toata clasa 7(in cazul meu variatia stocurilor si venituri din sconturi obtinute )? (vezi toată discuția)