avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită prescriere datorie card de credit
Discuție deschisă în Executare silită

prescriere datorie card de credit

Buna ziua,

Va rog mult daca se poate sa ma lamuriti cu privire la prescrierea unei datorii la un card de cumparaturi. Mama (care este decedata) a avut un card de cumparaturi in valoare de 3.000 ron, contractat in martie 2008. Acesti bani au fost retrasi tot atunci si nu s-a mai platit niciodata nimic. Creditul a fost cesionat catre o firma de recuperari creante, iar in momentul de fata suma este de 5.800 ron. Intrebarea mea este daca aceasta suma este prescrisa? De cand curge termenul de prescriptie?
Va multumesc
este deja prescrisa... termenul incepe sa curga de la data cand a fost declarata intreaga datorie exigibila la plata... presupunand ca a fost declarata in luna decembrie 2008, pana in decembrie 2011 a fost prescrisa... opinia mea este sa nu platiti nimic la firma de recuperari
termenul incepe sa curga de la data scadentei, fiind vb de un card de cumparaturi, scadenta e la max doua luni de la retragere.
este deja prescrisa, termenul incepe sa curga de la data cand aceasta a ajuns la scadenta ,la card de cumparaturi termenul este de 1 luna, sau chiar mai putin depinde de data in care sau retras banii si data cand suma a fost declarata scadenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)
Datorie banca,,,,,,,, nu stiu ce sa fac. stefanutzu stefanutzu Buna ziua.Va deranjez si eu cu o intrebare.In 2006 am facut un credit la o banca,prin care am scos suma de 7000 lei.Am platit lunar timp de un an dupa care am ... (vezi toată discuția)
Imprumut bancar - imposibilitate plata sumer2013 sumer2013 Dupa ce miam pierdut locul de munca in ianuarie 2009 am incetat sa mai platesc si ratele pe care le aveam la un credit bancar. In acel an am primit de la banca ... (vezi toată discuția)