avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta

Buna,acum 6 luni am imprumutat masina mea unui prieten si el a condus fara rovinieta,acum au inceput sa apara amenzile. Am primit o amenda in 30 12 2011,fapta s-a savarsit la data de 28 06 2011 din cate stiu,daca s-au depasit 6 luni,amenda se prescrie...dar pana sa aflu asta am platit amenda,doar jumatate pt ca ma incadram in cele 48 de ore(lucratoare) dar acuma m-am uitat mai atenta si am vazut ca pvcc este pe data de 12 12 2011,iar pe plic nu este nici o data de 30 12 2011 si procesul verbal de indeplinire a procedurilor de comunicare a procesului verbal de constatare a contraventiei nu este complectat ii legal...mai e valabila amenda? si in plus mai e si amenda de despagubire care trebuie platita in 15 zile,si cum eu am primit constatarea dupa 15 zile...trebuia platita in 30 12 2011. cepot sa fac?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 15:17, 5 Ianuarie 2012
In conformitate cu art. 13 alin. 1 din OG 2/2001 aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei. Conform art. 25 alin. 2 din acelasi act normativ comunicarea se face de catre organul care a aplicat sanctiunea, in termen de cel mult o luna de la data aplicarii acesteia.
Fapta savarsita in 28.06, calculate 6 luni = 28.12 termen de prescriere, a fost intocmit in 12.12. este corect.
Intocmit in 12.12. termen comunicare o luna (30 zile) = 12.01, primit de dvs. 30.12 este corect.
Daca procesul verbal nu este completat corect aveti art. 17 din OG 2/2001, respectiv lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului ...., a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului - verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala miha_yt miha_yt Buna ziua, amenzile contraventionale la noi in romania se prescriu dupa o anumita perioada de timp? daca da , dupa cat timp? va multumesc (vezi toată discuția)
Cand se prescrie o contraventie? mutu_catalyn mutu_catalyn in data de 22.07.2011 am fost depistat ca am mers fara rovinieta........p.v. s-a intocmit in data de 11.01.2012...... si l-am primit acasa in data de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de constatare a contraventiei intocmit dupa 5 luni germicor germicor Buna seara, Astazi am primit un proces verbal de constatare a contraventiei care suna cam asa: [b]ANTET[/b] Proces Verbal de Constatare a ... (vezi toată discuția)