avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda contraventionala

Buna ziua, amenzile contraventionale la noi in romania se prescriu dupa o anumita perioada de timp? daca da , dupa cat timp? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristian Radu , Consilier juridic 15:47, 14 Octombrie 2011
se prescriu in 5 ani
va multumesc!
nelutacathy a scris:

se prescriu in 5 ani

Oy-Gevalt! :-/ cred ca se face confuzie intre perioada in care se prescrie o creanta fiscala - corect este 5 ani care incep sa curga din 1 ianuarie a anului urmator nasterii creantei - si termenele de prescriptie prevazute de OG nr. 2/2001. Sanctiunea amenzii contraventionale se prescrie in termenele prevazute de OG nr. 2/2001 insa, odata ce procesul-verbal de aplicare a amenzii devine titlul de creanta fiscala in conditiile Codului de pr. fiscala termenul de prescriptie al acesteia devine 5 ani acre incep sa curga din 01 ianuarie a anului urmator nasterii creantei.

dar daca amenda mi a fost trimisa dupa 6 luni de la savarsirea faptei cf O.G. eu inteleg ca nu mai este valabila
procesul verbal trebuie adus la cunostinta in 30 de zile de la intocmire prin 2 forme (og2/2002).asta daca cel ce a savarsit fapta n u e prezent la intocmire.. acelasi pvcc se poate intocmi in 6 luni de la savarsirea faptei ( exclus fapte prev. OG 195). deci..daca de la data intocmirii pvcc si pana la aducerea lui la cunostinta nu au trecut 30 zile pvcc e valabil.

Alte discuții în legătură

Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)
Prescriptia sanctiunii amenzii herminaida herminaida buna ziua . la data de 05.10.2011 (data procesului verbal de indeplinire a procedurilor de comunicare) am primit (gasit afisat) la domiciliu un proces verbal ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenzi circulatie bucurelconstantin bucurelconstantin in acest moment am mai multe amenzi de circulatie de plata si as dori sa stiu daca acestea se prescriu, iar daca se prescriu ,as dori sa stiu perioada dupa ... (vezi toată discuția)