avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere amenzi circulatie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere amenzi circulatie

in acest moment am mai multe amenzi de circulatie de plata si as dori sa stiu daca acestea se prescriu, iar daca se prescriu ,as dori sa stiu perioada dupa care se prescriu. multumesc.
Cel mai recent răspuns: vasile2013 , utilizator 09:14, 28 Noiembrie 2013
Amenda contraventionala reprezinta creanta fiscala.
Prescriptia dreptului de a cere executarea silita este de 5 ani.si este reglementata de art. 131 Cod procedura fiscala
Termenul de 5 ani incepe sa curga de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere acest drept.

Fiind creante fiscale, termenul de prescriptie a executarii acestora este de 5 ani...potrivit Codului de procedura fiscala. Exista anumite termene speciale de prescriptie care privesc data intocmirii procesului verbal de la momentul constatarii faptei si temenul de comunicare a actului. Este util sa parcurgeti OG 2/2001 privind regimul contraventiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)
Amenda de circulatie sieg1703 sieg1703 Buna seara. Amenzile de circulatie se prescriu ? (vezi toată discuția)
In ce termene intervine prescriptia in cazul amenzilor de circulatie? buiga buiga As dori sa stiu,daca AMENZILE DE CIRCULATIE se PRESCRIU,in ce conditii si in cat timp???X-( (vezi toată discuția)