Daca ma poate sa ajuta cineva, va rog cat mai repede. Am o intreprindere individuala, un cabinet veterinar. Am cumparat niste medicamente pe care am trecut la alte plati pentru ca nu vand medicamentele, nu pun adaos, folosesc numai la tratamente. Acuma am inchis anul cu pierdere. Ce se intampla cu medicamentele ce am inca in cabinet cand incep anul? Registru de stocuri nu am completat pentru ca medicamentele am pus la cheltuiala, nu ca si marfa.Nu stiu cum sa incep anu?
Medicamentele ce au mai ramas au o valoare de 2000 ron. Unii zic sa incep cu zero, altii zic sa fac un inventar si sa incep cu suma ce iese la inventar. Dar daca nu am marfa?
Ce sa fac, cum incep registrul incasari si plati?
Adika medicamentele le-ati trecut pe consumabile direct... Atunci nu aveti treaba cu stocul lor.
Au fost trecute ca si plati in anul in care l-ati achizitionat. Eu le asimilez ca si alte consumabile pe care le folositi la cabinet... ace , seringi...Daca va apucati sa tineti stocuri de diverse consumabile... Cred ca va complicati ...presupe sa aveti bonuri de consum..etc... Nu merita si nu e necesar , doar daca nu aveti vre-o prevedere speciala privind aceste medicamente apropo de meseria dvs..
@piciul..are dreptate,aceste medicamente au fost cheltuiala unui ex. financiar incheiat.In 2012, RJIP incepeti cu prima cheltuialea efectuata in ianuarie .Reg. inventar este complectat cu produse care fac obiectul marfurilor intrate si la care le-ati facut receptie pentru vinzare si au ramas in stoc la finele anului 2011.
Acele medicamente le veti folosi in continuare la tratament si nu mai aveti nevoie sa faceti o alta cheltuiala,atunci precis veti iesi pe profit.Oricum impunerea pe 2012 va fi alta sau la fel ca anul trecut asta ramine la latitudinea d-voastra ce declarati pina 31.01.2012 la finante prin decl.200.
Am o prietena care detine II si la finalul anului a iesit cu pierdere.Din cauza faptului ca s-a infiintat la sfarsitul anului acesta, a avut mai multe cheltuieli decat venituri.Poate depune D200 pe 2011 cu pierdere?
Cei de la finante i-au recomandat ca stocul de marfa sa nu-l considere pierdere( se ocupa cu vanzarea de parfumuri).
Ma puteti indruma, va rog, cineva s-a mai lovit de aceasta problema?
"i-au recomandat"cei de la finante?in bazal carui articol? Cei de la finante recomana si sa nu ai nici o evidenta contabila, ca doar e contabilitate in partida simpla.... Deci e " simplu"...
Totusi,in cazul unei intreprinderi individuale care are ca obiect de activitate comertul cu amanuntul, cum procedeaza cu stocul de marfa de marfa la 31.12.2011?Valoarea stocului trebuie sa o scada din valoarea venitului brut la 31.12.2011?si apoi sa reia acesta valoare la 01.01.2012 pentru a nu fi impozitat cu 16%?