avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Deductibilitate cheltuieli intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Deductibilitate cheltuieli intreprindere individuala

Buna ziua.
Am o intreprindere individuala care are ca obiect de activitate productie mobilier.
Platile efectuate pt.achizitiile de materii prime sunt in totalitate considerate cheltuieli deductibile din punct de vedere fiscal?
Trebuie sa am raport de productie pt.fiecare produs vandut?
La sfarsitul anului,in registrul de evidenta fiscala pt.calculul impozitului pe venit se trece ca si cheluiala nedeductibila cheltuiala aferenta marfurilor de pe stoc?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:48, 9 Noiembrie 2018
Raportul de productie il puteti face pentru ce ati realizat pe toata luna insotit de bonul de consum pentru acea productie, nu numai pentru ce ati vandut si incasat.
Achizitiile de materii prime sa le faceti numai cu factura si platile efectuate pt.achizitiile de materii prime sunt in totalitate considerate cheltuieli deductibile din punct de vedere fiscal dar dar atat cat apare pe bonul de consum.
Da, la sfarsitul anului, in registrul de evidenta fiscala pt.calculul impozitului pe venit se trece ca si cheluiala nedeductibila cheltuiala aferenta marfurilor de pe stoc ca si alte tipuri care intra la cheluiala nedeductibila.
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Mulțumesc pentru răspuns
Și anul următor când vând produsul de pe stoc,fac deductibilă cheltuiala?
Chiar daca plata a fost făcută anul anterior și nu aparține exercițiului fiscal curent?
Și dacă o să am și un magazin cu amănuntul la sfârșitul anului cum procedez cu marfa de pe stoc?
Calculez adaosul mediu?
Am înțeles că la partidă simplă e mai simplu.Doar diferența dintre venituri și cheltuieli și nu am nevoie de contabil
Da, doar diferența dintre venituri și cheltuieli și nu am nevoie de contabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul impozit pe venit Nosa Nosa de ce stocul de marfa(platita) la sfarsitul anului este considerat de catre ANAF nedeductibil, atata timp cat evidenta se tine in sistem real si conf. cod ... (vezi toată discuția)
Organizarea contabilitatii unui restaurant bolba alina bolba alina Inregistrarea marfii cu adaos la bar ma deruteaza foarte tare. Daca de exemplu, se cumpara sticle de coca cola la 250 ml, care se vand ca atare cu 5 lei / ... (vezi toată discuția)
Ajutor- intreprindere individuala sub_bass2002 sub_bass2002 Daca ma poate sa ajuta cineva, va rog cat mai repede. Am o intreprindere individuala, un cabinet veterinar. Am cumparat niste medicamente pe care am trecut la ... (vezi toată discuția)