avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... permis sedere pe termen lung
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

permis sedere pe termen lung

Buna ziua
Un cetatean non-UE a avut o relatie in Ro in urma careia a rezultat un copil. El este casatorit si are doi copii in tara de origine. Relatia cu persoana din Ro s-a terminat dar se ocupa de cresterea si educatia copilului.
Pana anul trecut a avut permis de sedere in Ro pentru activitati comerciale.
In momentul de fata el are permis de sedere in Ro pentru 5 ani ca membru de famile potrivit articolului "strainul parinte al cetateanului roman minor, daca face dovada faptului ca minorul se afla in intretinerea sa sau ca exista obligatia platii pensiei de intretinere, obligatie pe care strainul si-o indeplineste cu regularitate (custodia copilului este comuna niciunul din parinti nu are hotarare judecatoreasca de incredintare a copilului).

Daca obtine permis pe termen lung potrivit articolului de mai sus, in momentul in care copilul devine major permisul isi pierde valabilitatea? (copilul are in momentul de fata 10 ani)
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2012
n_adina, utilizator

Alte discuții în legătură

Permis de sedere ro emine emine Buna ziua, Am o fetita cu un cetatean non-UE. In prezent el locuieste in Ro in baza unui permis de sedere ca membru de familie al unui cetatean roman minor ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere in ro Damla Damla Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Am avut o relatie cu cetatean turc in urma careia am un copil. Copilul este recunoscut de tatal ... (vezi toată discuția)
Anulare permis sedere membru de familie adinaiuliana adinaiuliana Buna ziua, Sora mea a avut o relatie cu un cetatean strain in urma careia are un copil de 10 ani recunoscut la 7 ani dupa nastere la insistentele surorii ... (vezi toată discuția)