avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... permis de sedere RO
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

permis de sedere RO

Buna ziua,

Am o fetita cu un cetatean non-UE. In prezent el locuieste in Ro in baza unui permis de sedere ca membru de familie al unui cetatean roman minor ( in baza articolului: strainul parinte al cetateanului roman minor, daca face dovada faptului ca minorul se afla in intretinerea sa sau ca exista obligatia platii pensiei de intretinere, obligatie pe care strainul si-o indeplineste cu regularitate). Relatia noastra s-a terminat in urma cu cativa ani dar participa la cresterea si educatia fetitei. Pana in decembrie 2011 a locuit in Ro in baza permisului de sedere pentru activitati comerciale. Din decembrie 2011 detine permis ca membru de familie, valabil pana in decembrie 2016.
Pentru a obtine in 2016 permisul de sedere ca membru de familie in baza aceluiasi articol de mai sus trebuie sa respecte aceea conditie: perioada de absenta de pe teritoriul Romaniei nu depaseste in total 10 luni in ultimii 5 ani?


Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2012
emine, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:09, 6 Septembrie 2012
Da.
Conditia suna asa:

(1) Puteti obtine dreptul de şedere pe termen lung dacă îndepliniti cumulativ următoarele condiţii:
a) ati avut un drept de şedere continuă pe teritoriul României în ultimii 5 ani anteriori depunerii cererii, astfel:
(i) în această perioadă nu ati absentat de pe teritoriul României mai mult de 6 luni consecutive şi nu depăşesc 10 luni de absenţă în total;

[ link extern ]

Daca o indeplineste, poate solicita in 2016 permis de sedere pe termen lung - 10 ani.


Si daca nu o indeplineste? Mentionez in in aceasta perioada mama lui are grave probleme de sanatate, motiv pentru care merge des in Turcia. Din decembrie pana acum are 96 zile (neconsecutive) in afara Ro. Incearca sa se incadreze in cele 300 de zile dar mai sunt 4 ani si pot interveni si alte probleme. In cazul in care depaseste cele 10 luni, poate solicita viza pentru 5 ani ca membru de familie, adica acelasi tip de viza care il are acum?
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2012
emine, utilizator
Nu va pot raspunde la aceasta intrebare pentru ca nu stiu sa fie prevazuta undeva in legislatia specifica.
Daca nu intervine nimeni cu un raspuns pozitiv argumentat legal, as zice sa intrebati la formatiunea teritoriala de care apartineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de sedere in ro Damla Damla Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Am avut o relatie cu cetatean turc in urma careia am un copil. Copilul este recunoscut de tatal ... (vezi toată discuția)
Permis sedere pe termen lung n_adina n_adina Buna ziua Un cetatean non-UE a avut o relatie in Ro in urma careia a rezultat un copil. El este casatorit si are doi copii in tara de origine. Relatia cu ... (vezi toată discuția)
Cetatean non ue ms_0109 ms_0109 Un cetatean turc vrea sa infiinteze o companie in Ro si sa obtina permis de sedere permanenta.Cum procedeaza;acte necesare pentru infiinarea companiei ,acte ... (vezi toată discuția)