În proiectul de lege privind completarea OUG 195/2002, în concret, se propune:
„1. instituirea obligaţiei persoanelor cu domiciliul, reşedinţa sau, după caz, rezidenţa normală în România, care conduc pe drumurile publice un vehicul înmatriculat în alt stat, de a prezenta, la cererea poliţistului rutier, pe lângă documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare ori de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, un document doveditor al titlului cu care este deţinut vehiculul; acest document va fi însoţit de traducerea în limba română, în original, efectuată de către un traducător autorizat a cărui semnătură a fost legalizată.”
În opinia mea, prin această solicitare aberantă, asistăm la un abuz fără precedent al unui stat de tip polițienesc, în care cetățeanul este considerat aprioric vinovat, și care trebuie să se disculpe prin furnizarea unor documente ce nu au nicio justificare într-un stat membru UE. Probabil că după intrarea în vigoare a acestei aberații legislative, poliția va începe o vânătoare de vrăjitoare, oprind în trafic toate autovehiculele cu plăcuțe străine.
asta deja se intimpla deoarece politia este curs de infiintare a unei baze de date in acest sens. politistii opresc masinile cu nr strain doar ptr a obtine datele privind posesorul si proprietarul masinii respective. aceste date se centralizeaza la nivelul IGPR si sunt folositein general ptr identificarea celor care fug de la locul accidentului sau care comit infractiuni folosind asemenea masini.
deci, nimic nou.
Control rar
payty
Buna ziua,
As dori sa stiu care sunt drepturile pe care le am in cazul in care sunt oprit de un control facut de laboratorul mobil RAR.
Sunt posesorul ... (vezi toată discuția)