avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Valabilitate perioada lucrata in grupa II de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Valabilitate perioada lucrata in grupa II de munca

La multi ani!
Exista o data limita pana la care este valabila grupa a II-a de munca, eu avand adeverinta de grupa a II-a pe perioada 1979-1993, iar varsta de 65 ani o voi implini in anul 2019 ? Va multumesc si va rog sa- mi specificati legea si articolul care se aplica.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 05:51, 6 Ianuarie 2012
Legea 263/2010

Art. 158
(1) Perioadele de vechime in munca realizate in grupele I si a II-a de munca pana la data de 1 aprilie 2001 constituie stagiu de cotizare in conditii deosebite, in vederea reducerii varstelor de pensionare

(2) Adeverintele care atesta incadrarea persoanelor in fostele grupe I si/sau a II-a de munca sunt valorificate, numai in situatia in care au fost emise conform legii, pe baza documentelor verificabile intocmite anterior datei de 1 aprilie 2001.
1. Pana la 01.04.2001 existau gr.I si gr.a II-a de munca.
2. Incepand cu 01.04.2001 exista conditii speciale de munca si conditii deosebite de munca.
alexi a scris:
Exista o data limita pana la care este valabila grupa a II-a de munca, (...)

Nu exista o data limita, intrucat legea civila nu retroactiveaza. Stati linistit, perioada 1979-1993, lucrata in grupa II de munca, va fi valorificata in vederea acordarii pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa i de munca s-a transformat in grupa ii de munca? nina55 nina55 am lucrat 7 ani in gr 1 de munca si pe4 ian 2012,a dus adeverinta la casa de pensii pt recalcularea deciziei si mi sa spus ca de la 01.01.2012 grupa 1 se ... (vezi toată discuția)
Grupa i de munca sorin198 sorin198 Buna ziua!As dori sa aflu daca in prezent se mai tine cont de grupa I de munca.Va multumesc!=D> (vezi toată discuția)
Grupa i de munca se mai ia in calcul la stabilirea varstei de pensionare si a cuantumului pensiei? mosneagm mosneagm buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca grupa I de munca de care am beneficiat anterior datei de 01.04.2001 se mai ia in calcul la stabilirea varstei de ... (vezi toată discuția)