Deci amenda este de pe data de 3.07.2011... am primit acasa o recomandata in data de 5.01.2012....deci conform legii daca nu am fost anuntat in 6 luni nu mai este valabila .....?
Art. 13 alin. 1 din OG. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor prevede ca "b]Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei", iar art. 26 alin.(3) din acelasi act normativ prevede ca "In cazul în care contravenientul nu este prezent sau, deşi prezent, refuza sa semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum şi a înştiinţării de plata se face de către agentul constatator în termen de cel mult o luna de la data încheierii". Oricum, contestati amenda in termenul legal de 15 zile de la primirea procesului verbal de contraventie, la judecatoria din raza de competenta a locului savarsirii faptei.
P.v. nesemnat
peugen68
Buna seara, am fost oprit de un echipaj ca ma deplasam cu 80 km/h in localitate. Nu am vrut sa semnez procesul verbal. Mi-au inapoiat actele si am fost lasat ... (vezi toată discuția)