avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta, termene de prescriptie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta, termene de prescriptie

Deci amenda este de pe data de 3.07.2011... am primit acasa o recomandata in data de 5.01.2012....deci conform legii daca nu am fost anuntat in 6 luni nu mai este valabila .....?
Cel mai recent răspuns: octaradu1 , utilizator 19:23, 5 Ianuarie 2012
Art. 13 alin. 1 din OG. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor prevede ca "b]Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei", iar art. 26 alin.(3) din acelasi act normativ prevede ca "In cazul în care contravenientul nu este prezent sau, deşi prezent, refuza sa semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum şi a înştiinţării de plata se face de către agentul constatator în termen de cel mult o luna de la data încheierii". Oricum, contestati amenda in termenul legal de 15 zile de la primirea procesului verbal de contraventie, la judecatoria din raza de competenta a locului savarsirii faptei.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

P.v. nesemnat peugen68 peugen68 Buna seara, am fost oprit de un echipaj ca ma deplasam cu 80 km/h in localitate. Nu am vrut sa semnez procesul verbal. Mi-au inapoiat actele si am fost lasat ... (vezi toată discuția)
Este posibila o amenda dupa 4 luni !!!! MIHAILEU MIHAILEU AM PRIMIT IN DATA DE 05.03.2009 PRIN POSTA UN PROCES VERBAL INCHEIAT IN DATA DE 24.02.2009 IN LOC BACAU PRECUM CA AM DEPASIT LIMITA LEGALA DE VITEZA IN ZIUA DE ... (vezi toată discuția)
Buna seara , in timpul starii de urgenta am fost sanctionat contraventional ... andrei120819 andrei120819 buna seara , in timpul starii de urgenta am fost sanctionat contraventional cu amenda de 2000 de lei pentru declaratia pe proprie raspundere , dar abia acum ... (vezi toată discuția)