avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ce pensie voi primi daca am lucrat mai putin de zece ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ce pensie voi primi daca am lucrat mai putin de zece ani?

Ce pensie voi primi daca am sub 10 ani de munca,Am avut un accident de munca si am ramas invalid.Mi sa amputat piciorul drept de deasupra genunchiului si o parte din mina dreapta cu 4 degete.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:05, 7 Ianuarie 2012
Aveti dreptul sa beneficiati de pensie de invaliditate, indiferent de stagiul realizat, daca v-ati pierdut total sau cel putin jumatate din capacitatea de munca din cauza accidentului suferit. Pierderea totala sau partiala a capacitatii de munca o constata numai medicul expert al asigurarilor sociale, care emite o decizie de incadrare in grad de invaliditate. Luati legatura cu medicul dvs. si solicitati-i trimitere catre cabinetul de expertiza medicala din cadrul casei teritoriale de pensii. Multa sanatate!
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu este adevarat Eu cu Decizie data de Medicul de la Expertiza : Invaliditate GR1 cu insotitor cu pierderea totala a capacitatii de munca ,mi sa refuzat Decizia de pensionare, pe motiv ca nu ma incadrez la minimum 15 ani de cotizatie conform legii cu toate ca ma incadrez si la Conditii Speciale conform anexa 3.Dar totul este facut sa nu ne mai dea o amarita de pensie ca sa nu mai supravietuim.E trist dar este adevarat.Nu cred ca se va rezolva decit la CEDO si Statul sa dea despagubire pe toti anii munciti cu dobinda de 300%,asa ar trebui sa facem toti.Stiu pe cineva care a castigat procesul si i sa dat si despagubiri si retroactiv.SA TRAITI BINE DOMNULE BASESCU-CEAUSESCU!!!=D>
Sandu-2000:

1. Ce nu e adevarat pentru dvs. nu inseamna ce este la fel si pentru ceilalti.
2. - Nici un caz nu seamana cu altul.
- Userul care a intrebat avusese un accident de munca.
- Dvs. nu spuneti cauza invaliditatii.
Sandu-2000 a scris:
Nu este adevarat (...)

Serios? B-)

Potrivit art. 74 din Legea nr. 263/2010, persoanele care si-au pierdut total sau cel putin jumatate din capacitatea de munca din cauza accidentelor de munca au dreptul la pensie de invaliditate indiferent de stagiul realizat.

In alta ordine de idei si parafrazand un utilizator, traiti cu impresia ca acest site se numeste AmatorNet.ro? Aveti senzatia ca in forumul ''Pensionari si probleme juridice legate de pensii'' lumea se intalneste, pe inserat, ca sa isi povesteasca experientele, ca pe un site oarecare?

Nu, nu este asa. Aici se raspunde punctual intrebarilor postate. Mesajele fara legatura cu legislatia asigurarilor sociale si fara legatura cu intrebarile puse nu au ce sa caute aici. Mesajul pe care l-ati scris mai sus, fara absolut nicio legatura cu aceasta discutie si cu prevederile Legii nr. 263/2010, este primul si ultimul mesaj care ramane nesters.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare fara vechime in munca scorus69 scorus69 Buna ziua o ruda de a mea este nascut in 1972 si nu are pe cartea de munca decat 5 ani de munca.Acum are probleme mari de sanatate.Poate cumva sa se ... (vezi toată discuția)
Bună seara - pensie de invaliditate Melu nelu Melu nelu Am gradul de handicap ușor, avînd degetele 2.3.4 de la mîna stînga amputate, pot beneficia de pensia de invaliditate? (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate gr.2 GABI4512 GABI4512 Buna ziua, Sunt nascut in 14.02.1958 si am absolvit liceul in 1977, urmiand stagiul miltar termen redus de 9 luni si facultatea urmata la zi pina in anul ... (vezi toată discuția)