avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare la publicatie de vanzare imobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

Executare la publicatie de vanzare imobiliara

Pe data de 30.12.2011 am primit acasa aceasta publicatie unde mi se comunica ca pe data de 10.02.2012 ar avea loc licitatia casei mele.
Din cate stiu eu in termen de 15 zile se poate face contestatie la executare,dar aceasta nu se numeste executare ci publicatie .Mai mult decat atat nu are nici o eroare de procedura sau nu vad nici una e corecta adresa,cf-ul tot ?
Ce mai pot face in cazul acesta sa opresc licitatia?
Va multumesc anticipat.
Daca sunt motive se poate face contestatie la executare cu privire la toare actele de executare in desfasurare , daca nu , ar fi bine sa va gasiti un cumparator dispus sa va dea un avans si sa achitati datoria, urmand sa ridicati interdictiile de la cartea funciara si sa opriti licitatia.Altfel, prin vanzarea la licitatie se obtine un pret mic , care , dupa scaderea datoriei nu va acoperi pretul unui alt imobil mai mic.
motivul ar fi contestatie la raportul de evaluare extrajudiciara
dar nu stiu cum sa il incadrez si un alt motiv ar fi faptul ca in momentul in care a avut loc executarea eu nu am fost instintata deloc
mai mult decat atat este a doua oara cand se repeta istoria
Pe scurt anul trecut s-a intamplat aceelasi lucru s-a facut executare fara ca eu sa stiu nimic.Am aflat in ultima secunda am mers la banca ca sa imi fac un angajament de plata si sa susspend licitatia.
Am facut pe 400 ron mi s-a refuzat dupa care am mers in audienta la workout Volksbank .Acolo le-am explicat tot si am reusit sa suspend licitaia pana la finalizarea litigiului in care ma aflu cu Volksbank si Omniasig.Toate frumoase pana acum .
Totusi m-am trezit cu aceasta publicatie de vanzare iar la banca nu reusesc sa dau de nimeni care se ocupa de dosarul meu pentru ca cei de anul trecut nu mai sunt.
La contestatie stiu ca se depune cautiune la 8000 euro presupun ca e de 8000 ron daca i-as avea m-as marita.
Ce sfat imi dati?
Cautiunea pt suspendarea provizorie ar fi de 800 euro, nu stiu daca v-ati marita daca ati avea si aceasta suma:)
Eu va recomand sa discutati in particular cu un avocat.
Personal am vazut un caz in care un promitent cumparator a notificat executorul ca are un antecontract de vanzare-cumparare si licitatia s-a amanat, in prezent nu s-a reluat si a trecut deja un an. Mai mura in gura decat atat nu puteam sa va dau...
va multumesc din suflet.
intradevar nu ma marit nici pentru cei 800 de euro vroiam doar sa mai si glumesc putin !
povestea e putin mai complicata .
daca as face partea cu antecontractul ar fi ok dintr-un punct de vedere dar ar fi rau din altul.
eu am notata in cf "notare somatie in favoarea bancii" inca de anul trecut astfel in cat cred ca i-as face rau celui care ar vrea sa cumpere.
anul trecut am oprit licitatia pentru ca am specificat ca banca are ca si garantie polita casco si notarea din cf.

Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Promitentul cumparator poate sa fie un prieten, ruda, ceva...ma tem ca n-ati inteles exact, solutia din dosarul la care m-am referit a fost una "de rezolvare a situatiei"...
Ce nu inteleg este: de ce de un an nu ati achitat totusi cei 8000 euro, urmand apoi sa va indreptati in regres impotriva asiguratorului? Era raul cel mai mic, in comparatie cu pierderea casei.

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare - trebuie ceruta si suspendarea obligatoriu? seldom seldom Buna ziua, Am o intrebare referitoare la executarea pe un bun imobil. Daca facem contestatie la executare, trebuie sa cerem obligatoriu si suspendarea ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita ! stelutaalistar stelutaalistar Buna ziua , Am o somatie de la executor ptr plata unei sume de bani nu f mare , cam 7 mii euro .Eu m-am obligat sa platesc suma in [b]solidar [/b]cu alte 3 ... (vezi toată discuția)
Intrebari referitoare la o licitatie la executor judecatoresc omisi omisi Buna seara. Vreau sa cumpar un imobil casa + teren dat in executare la executor judecatoresc de catre o banca. Pretul actual este mai mic cu 25% fata de ... (vezi toată discuția)