avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită SUSPENDARE EXECUTARE SILITA !
Discuție deschisă în Executare silită

SUSPENDARE EXECUTARE SILITA !

Buna ziua ,
Am o somatie de la executor ptr plata unei sume de bani nu f mare , cam 7 mii euro .Eu m-am obligat sa platesc suma in solidar cu alte 3 persoane. Eu am partea mea de bani dar ceilalti doi nu .Si sunt urmarit deocamdata eu.
In somatie executorul ma someaza sa platesc suma in termenul de 15 zile altfel imi scoate imobilul la licitatie , respectiv o casa si teren. Problema e ca acest imobil este si al sotiei mele , deci in devalmasie.
Doresc sa introduc contestatie la executare ptr acest motiv. Problema este ca doresc a se suspenda executarea dar nu as vrea sa platesc cautiunea tot eu , ceilalti debitori nefacand nimic.
Cum pot ocoli aceasta cautiune?
Si pana sa se judece suspendarea ce fac daca imobilul meu este scos la licitatie?
Legea spune ca se judeca cu celeritate dar practica este alta.
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 21:33, 17 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Solicitati in instanta suspendarea executarii, prezentand situatia. Va sfatuiesc sa va angajati un avocat .
Cu stima !
Prezentati aceasta situatie si executorului unde este dosarul print-un inscris caruia atasati si documentele care atesta acest fapt.
Inteleg ca imobilul nu este ipotecat din moment ce sotia nu a semnat nimic si ca este doar o somatie de plata asa ca mai aveti ceva timp. Pentru a se scoate la licitatie imobilul trebuie sa se faca o identificare pe teren a imobilului, apoi evaluare, se comunica evaluarea, se face publicatie de vanzare iar licitatie se desfasoara intre 30-60 de zile de la data publicatiei deci poate aveti timp pentru a se solutiona contestatia la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita dorelpop dorelpop buna ziua, -executorul judecatoresc incepe executarea silita pentru un credit la banca neipotecar ,impotriva mea ca si imprumutat -primele masuri luate au ... (vezi toată discuția)
Executare silita ContSters224125 ContSters224125 Am o infiintata o poprire de un an datorita unui credit de consum, timp in care din partea de 1/3 a salariului abia s-au acoperit cheltuielile de executare . ... (vezi toată discuția)
Cai de atac - executare silita Maiglo Maiglo Buna ziua, Am primit o somatie de executare silita, in 15 zile sa platesc debitul sau imobilul va fi vandut la licitatie. Daca instanta nu a fixat niciun ... (vezi toată discuția)